Respect! Deşi în timpul liber, doi paramedici de la ISU au salvat viaţa unui om!

A fi salvator nu este o meserie, ci este o chemare. Astăzi, 25 septembrie 2020, chiar în ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la prima intervenție SMURD, doi paramedici, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, au demonstrat că salvatorul este mereu acolo unde trebuie doar pentru a ajuta.

„Astăzi, un om trăiește pentru că doi colegi de-ai noștri, deși aflați în timpul liber, nu au trecut nepăsători pe lângă locul unui accident, ci au intervenit imediat pentru salvarea lui.

Mihai și Costinel, paramedici la ISU Argeș, se îndreptau spre casă după tura de serviciu, când au observat un bărbat căzut la pământ, cel mai probabil victimă a unui accident rutier. Instinctiv, s-au oprit pentru a-i acorda ajutor, știind că, în astfel de situații, fiecare secundă poate face diferența între viață și moarte.

Nu aveau la ei echipament specializat, dar asta nu i-a împiedicat să valorifice la maxim tot ce au găsit în trusa de prim ajutor a mașinii. Au reușit, astfel, să-i oprească hemoragia puternică și să-l stabilizeze până la sosirea echipajului medical. În scurt timp, victima a ajuns la spital și este acum în afara oricărui pericol.

Cei doi sunt salvatori cu experiență și au la activ sute de intervenții și cazuri limită.

Știți ce ne-au spus? Că probabil oricare dintre colegii lor ar fi făcut la fel în această situație. Iar noi știm că este adevărat!

Astăzi, la 30 de ani de la prima intervenție SMURD, cei doi au mai salvat o viață și ne-au arătat tuturor, încă o dată, că SALVATORUL nu are program, nu are timp liber și are, în plus, dăruire și dragoste pentru VIAȚĂ!”, se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

Felicitări tuturor celor ce zilnic, minut cu minut, îşi pun viaţa în slujba celorlalţi salvând vieţi, intervenind în situaţii extreme.

Sursa foto MAI

 

 

1 COMENTARIU

 1. Nu-mi plac oamenii de genul acesta, care inai te de a demonstra ce pot, arunca cu critici in stanga si-n dreapta .
  Este caracteristic USR acest gen de a face politica.
  Pacat ca tocmai generatia de la care aveam asteptari se comporta in acest fel!
  Doamna Lasconi , campulungenii sunt oameni calzi, primitori, dar inteligenti.
  Simt cand cineva ii ia de fraieri. Stiu sa faca diferenta intre cei care promit si cei care fac ceea ce promit.
  Asa ca nu merge , metoda dv. De a ne convinge a dat gres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.