Un anunț înfiorător a pus pe jar întreaga comunitate câmpulungeană.

Mai exact, primăria a decis ca de astăzi, 25 august 2022,  accesul pe Bulevardul ”Pardon” să fie INTERZIS cu excepția riveranilor.

Efectele le explică pe larg primarul Elena Lasconi ca răspuns la un comunicat făcut public de liberalii câmpulungeni.

În continuare vom prezenta cele două ”răbufniri” oficiale, scrise de PNL și de primarul Elena Lasconi, cu efect direct asupra vieții cotidiene a câmpulungenilor și cu un dezastru ce vizează afacerile tuturor celor ce își desfășoară activitatea pe Bulevardul ”Pardon”.

”Primarul municipiului Câmpulung își continuă campania publică de victimizare și lasă impresia că doar caută să își facă reclamă, fiind total dezinteresată de problemele cetățenilor.

De data aceasta, profund irațional, a amânat procesul cu Prefectura până pe data de 29 septembrie 2022, în mediatizatul caz al lucrărilor privind reabilitarea Bulevardului Pardon.

Ieri trebuia să aibă loc ședința de judecată în procesul dintre Prefectura Argeș și Primăria municipiului Câmpulung, în dosarul menționat. Deși în multe situații precedente Elena Lasconi a cerut Consiliului Local vot pentru ca municipiul Câmpulung să fie reprezentat de un avocat privat sau de o casă de avocatură în diferite procese, de data aceasta nu s-a mai întâmplat așa. Ba mai mult, municipiul Câmpulung nu a fost reprezentat nici măcar de unul dintre juriștii Primăriei.

La proces, dornică de publicitate, s-a prezentat Elena Lasconi cu un avocat angajat pe persoană fizică pentru a o apăra, deși domnia sa nu este vizată de proces în mod direct. Avocatul tocmit nu a avut mandat din partea Consiliului Local, astfel că judecătorul a solicitat amânarea procesului, lăsând la latitudinea primarului din Câmpulung să aleagă una dintre zilele de 8 sau 29 septembrie pentru un nou termen.

Deși reprezentantul Prefecturii a cerut ca noul termen să fie programat pe data de 8 septembrie, Elena Lasconi a ales ca procesul să se judece la finalul lunii viitoare, dovedind că nu se grăbește prea tare să finalizeze lucrarea.

Faptul că municipiul Câmpulung nu a fost reprezentat legal la înfățișarea de ieri, deși toată lumea își dorește ca procesul să se finalizeze cât mai repede, ne dovedește că doamna primar arată fie incompetență, fie rea  voință. Din nefericire, primarul Câmpulungului și-a luat un răgaz de o lună să se victimizeze și să încerce să puncteze electoral, în detrimentul populației afectate de stoparea lucrărilor la Bulevardul Pardon.”, se arată în postarea făcută astăzi pe rețelele de socializare de PNL Câmpulung.

”Peste o sută de câmpulungeni vor rămâne fără loc de muncă anul acesta și zeci nu-și vor putea aproviziona casele. Nu mai zic de disconfortul creat zecilor de mii de câmpulungeni și celor care tranzitează orașul. Acesta este rezultatul acțiunii politice mizerabile a prefectului PNL și a peneliștilor. Este vorba despre blocarea bulevardului Pardon. Este vorba despre cei care lucrează și trăiesc pe acest bulevard.

În tot acest context inuman, pe principiul “îți cade coada de râie, dar tu tot în sus o ții”, peneliștii s-au trezit peste noapte experți în drept și s-au apucat să împrăștie minciuni în presa aservită.

Procesul aflat pe rol, inițiat de prefectul PNL, cu scopul de a bloca lucrările pe bulevard, este unul de durată, așa cum bine cunoșteau și doreau peneliștii. În cadrul unui astfel de proces apar întotdeauna așa-numite incidente procedurale, mai ales dacă sunt invocate, cum a fost cazul celui de ieri, chiar de către reprezentantul prefectului, incidente care conduc la prelungirea procesului și la ținerea pe loc a activității în Câmpulung.

Efectele blocării lucrărilor sunt resimțite deja de către toți câmpulungenii: șantier aflat în nelucrare în centrul orașului, afaceri puse pe butuci, imposibilitatea cetățenilor din zonă de a-și aproviziona propriile gospodării.

O să fie și mai rău, pentru că, în urma petițiilor “oamenilor de bine” din oraș, am avut mai multe controale de la Ministerul Muncii și ITM care ne-au impus conservarea șantierului și acces interzis. De aceea au apărut aceste pancarte în ambele capete ale bulevardului. Practic, accesul este strict interzis! Nu avem voie să facem un pas în acest amplasament.

Și acum, când avem nevoie să fim mai uniți ca oricând, peneliștii se trezesc să mintă cu nerușinare și să facă tot felul de comunicate prin care să vă sugereze că această situație este opera primarului, nu a prefectului mincinos.

Prefectul poate oricând să își retragă acțiunea, dar nu o face. Conducătorii PNL  au clamat că organizațiile de partid nu pot comenta acțiunile prefectului, dar acum se erijează în specialiști în drept procesual și dau comunicate cu privire la incidente procedurale provocate tot de prefect.

Eu spun că justiția se face în sala de judecată și nu pe Internet, am încredere în sistemul judiciar și îmi continui munca în slujba oamenilor.”, este replica dată de primarul municipiului Câmpulung Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.