PSD împarte banii primăriei către copiii membrilor de partid! 72.000 lei pentru ca Bînă junior să se joace de-a Becali!

Consilier local: „Să investească cei care s-au implicat, să-și bage banii lor, să-i vedem că s-au implicat, apoi vor fi ajutați şi de Consiliul Local! Acum e doar o golăneală!”

În perioada 15 – 31 octombrie 2019 a avut loc relansarea sesiunii de depunere şi selecţie a proiectelor/programelor sportive care beneficiază de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Câmpulung, în anul 2019, în baza Ordinului nr. 664/2018 privind finanţarea din fonduri publice a proiectelor şi programelor sportive, cu modificările şi completările ulterioare.

Acordarea finanţării nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Câmpulung este reglementată de Regulamentul privind acordarea de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Câmpulung pentru proiecte/programe sportive în anul 2019, aprobat prin HCL nr. 51/30.05.2019 şi care poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpulung www.primariacampulung.ro, secţiunea „Finanţări nerambusabile” sau la sediul instituţiei. Suma alocată de la bugetul local, pentru finanţarea proiectelor şi programelor sportive, este de 90.000 lei.

Din totalul acestei sume, 72.000 lei s-au dus către Asociaţia „Clubul Sportiv Academia de Fotbal Muscelul”, asociaţie care îi aparţine fiului omului de afaceri social – democrat, fost consilier local, Victor Bînă.

Termenul de depunere a documentaţiei pentru obţinerea finanţării nerambursabile a fost de doar 15 zile calendaristice, în condiţiile în care anunţul de participare a fost redactat şi făcut public în data de 15 octombrie 2019. Relansarea sesiunii de depunere şi selecţie a fost făcută în urma discuţiilor din cadrul Consiliului Local Câmpulung, când s-a solicitat suma de 90.000 lei pentru susţinerea echipei de fotbal, discuţiile de culise existând încă dinainte de a înfiinţa Bînă junior Asociaţia prin care să poată obţine fonduri de la bugetul local al municipiului.

La şedinţa în care s-a pus problema finanţării fotbalului, punctul diverse din şedinţa ordinară pe luna septembrie 2019, cel mai pertinent în declaraţii a fost consilierul local Nicolae Dumitrescu.

Acesta ne-a declarat ulterior că „Această, așa zisă Academie de fotbal, e o vrăjeala de doi lei!

Urmăriți cine sunt organizatorii, șefii ei! O entitate non profit, adică cineva care așteaptă doar pomeni, fără să investească nimic, pe banii altora!

O activitate sportivă serioasă NU SE POATE FACE DECÂT CU INVESTITORI! Sponsorii vin ulterior cu niște completări!

Ăștia au băgat niște bani, nicidecum 20.000 euro în 4 – 5 meciuri, iar acum vor să-și scoată banii de la Consiliul Local! O mizerie!

Suma nu ar fi mare, dar nu se justifică și n-ar fi corect! Să investească cei care s-au implicat, să-și bage banii lor, să-i vedem că s-au implicat, apoi vor fi ajutați şi de Consiliul Local! Acum e doar o golăneală!”.

Deşi, mulţi dintre consilierii locali s-au abţinut din a mai găuri bugetul local cu încă o cheltuială la marginea legalului, primăria a găsit portiţa de a ajuta şi de a da către Eduard Bînă (care este şi maseurul echipei) suma de 72.000 lei pentru a se juca de-a „Becali de Muscel” pe banii municipiului. Cu menţiunea că, cel mai probabil, o parte din banii publici se vor duce şi pe abaterile maseurului echipei, care nu demult a fost penalizat cu 300 de lei pentru un pumn dat băncii de rezervă, în timpul unui meci.

Nu spunem că nu are nevoie Câmpulungul de o echipă de fotbal, însă la ora actuală pentru bugetul municipiului sportul rege este precum “tichia de mărgăritar”, în situaţia în care banii s-au scurs către asociaţia lui Eduard Bînă fără posibilitatea ca şi alte asociaţii, cluburi sau persoane fizice să îşi poată pregăti un stufos dosar. Răme de văzut dacă suma de 72.000 lei de la primărie va aduce performanţe, ci nu numai cheltuieli nejustificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.