Liberalii câmpulungeni sunt de părere că proiectul pentru amenajarea Pieţei Primăriei este unul de faţadă. Un fel de rostogolire a banului public de la un an la altul până aproape de alegerile locale 2020.  „Nu include nimic schimbat, modernizat refăcut în ceea ce priveşte reţele subterane, iluminat, ci doar lucrări de suprafaţă.”, este ceea ce spun liberalii din Consiliul Local Municipal despre proiectul de reamenajare a Pieţei Primăriei Câmpulung.

„În momentul de faţă, la Câmpulung, este o rostogolire pe faţă a banului public pe investiţii. Programul de investiţii este identic cu cel de pe 2017, posibil identic şi cu cel din 2019. Se caută ca singurele realizări să fie undeva-n finanţarea sau terminarea Pieţei Primăriei undeva în 2019, pentru că este ceva vizibil ca şi lucrări. Pe un proiect care lasă de dorit. Este un proiect care arată bine la suprafaţă, în interior nefiind schimbat nimic la canalizare, reţea de apă. Dezvoltarea unei localităţi se vede doar când faci investiţii!”, a precizat din postura de preşedinte al PNL Câmpulung, consilierul local Bogdan David.

Potrivit proiectului pe care primarul Liviu Ţâroiu îl are prins în bugetul 2018 pentru reamenajarea zonei zero a municipiului se vor face mai multe lucrări de suprafaţă, cât să dispară gropile .

Mai precis, în baza temei de proiectare se vor realiza lucrări de reamenajare a tuturor părţilor

Piata Primariei Proiect

pietonale (Piaţa Primăriei, parc Judecătorie, acces Muzeu, Alei blocuri A2, A10 şi magazin Big & Small, trotuare str. Negru Vodă până la intersecţia cu str. Poenaru Bordea, etc.) cu pavele din granit sub diferite forme şi culori, reamenajarea şi modernizarea parcării şi părţii din strada Nicu Leonard aferente clădirii Primăriei, modernizarea fântânii arteziene, realizarea unor rampe de acces la nivelul aleilor din faţa blocurilor de locuinţe pentru persoane cu dizabilităţi, înlocuirea mobilierului urban şi refacerea, remodelarea scărilor de acces pe alei, înlocuirea bordurilor existente în zona studiată cu borduri din granit şi reamenjarea spaţiilor verzi.

Pentru realizarea lucrărilor propuse se va decapa în întregime structura rutieră actuală şi se va executa o structură nouă.

Se vor realiza şi circa 60 locuri de parcare.

Apele pluviale se vor deversa către gurile de colectare existente şi vor fi deversate în reţeaua publică de canalizare.

Spaţiul verde va fi realizat din gazon, arbuşti şi copaci.

Fântâna arteziană din centrul Pieţei Primăriei şi statuia din inox se vor înlocui cu o fântână arteziană la nivelul platformei amenajate.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.902.414,440 lei fără TVA, iar suma cuprinsă în bugetul local pe anul în curs este de 2.740.000 lei, bani din excedentul bugetar al anilor anteriori.

DALI Piata Primariei

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.