Potrivit datelor pe care le vehiculează unele surse, Parchetul Militar ar fi găsit vinovatul de producerea tragicului accident petrecut  în seara zilei de 29 iunie a.c., în jurul orei 21.55, în apropiere de Valea Urdii – comuna Dâmbovicioara, județ Argeș, când trei militari şi-au pierdut viaţa striviţi sub autocamionul căzut circa 40 de metri într-o vale, iar alţi 9 militari au fost răniţi.

Dacă ar fi să ne luăm după unele dintre surse, care arată spre dosarul penal ce se află deja pe rolul instanţei de judecată a Tribunalului Militar Bucureşti, înregistrat la data de 30 iunie 2017, vinovat ar fi, şoferul, dat ca fiind plutonierul major Adrian Marius Piţu. Militarul fiind trimis în judecată cu „sesizare cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei conform (art.483 NCPP)” în dosarul penal cu numărul 105/753/2017, cu acţiunea procurorilor militari introdusă la o zi după producerea accidentului.

Alte părţi spun că, şoferul, cel care din surse sigure am aflat că este militarul internat la Piteşti, nu este oficial considerat vinovat, căci încă se cercetează, şi  nu a fost trimis în judecată cel puţin pentru moment şi este un SGP, soldat gradat profesionist, nicidecum plutonierul major din dosarul mai înainte menţionat.

Aşteptăm punctul de vedere oficial solicitat MApN pentru a vedea dacă au fost 13 sau 12 militari în autocamion şi care este stadiul cercetărilor, precum şi dacă s-au găsit cauzele sau vinovaţii de producerea accidentului. Până atunci, ca jurnalişti nu facem decât să ne punem multe semne de întrebare vizavi de ce a dus la producerea tragicului accident în care trei militari şi-au pierdut viaţa şi au lăsat în urma lor numai durere. Ca să nu mai spunem de ceilalţi nouă militari răniţi ce vor purta trauma suferită toată viaţa.

Lucrurile sunt foarte tulburi, ca şi motivele producerii tragicului accident. Adică, dacă luăm în calcul numărul militarilor aflaţi în autocamion în momentul producerii accidentului, 13, număr comunicat oficial de MApN, şi dacă vedem numărul răniţilor şi cei al militarilor decedaţi, care este 12, vedem că lipseşte unul despre care nu se vorbeşte absolut nimic. Şi care oficial, în nici un comunicat al MApN, nu a apărut.

De amintit că, autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.
Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader au decedat în urma accidentului, au fost avansaţi în gradul de sublocotenent postmortem.

Periodic, pe B-dul I.C. Brătinau din Câmpulung pot fi văzute convoaiele militare ce transportă vânătorii de munte la aplicaţii. Convoaie formate din zeci de autoturisme marca ARO şi autocamioane, precum cel care i-a strivit pe cei trei camarazi ai militarilor de la Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” – Câmpulung. Moment ce a captat întreaga atenţie publică spre zona Argeşului şi a Muscelului, dat fiind că fusese anunţat planul roşu de intervenţie şi în zonă au ajuns ministrul Apărării, secretarul de Stat Major, dar şi Raed Arafat.

Fiind de amintit că cei trei militari musceleni trecuţi în nefiinţă vor primi din partea autorităţilor locale titlurile de “Cetăţeani de Onoare” ai municipiului Câmpulung.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.