UPDATE

Primarul municipiului Liviu Ţâroiu recunoaşte că există probleme cu lipsa forţei de muncă şi că lucrările la amenajarea Pieţei Primăriei stagnează până ce o altă echipă de pietrari va veni şi se va reapuca de lucru. Vechea echipă părărsind şantierul pentru că nu a fost plătită. Totodată, edilul a precizat că lucrările nu au fost subcontracate, ci este vorba de o colaborare, de prestări – servicii între firma ce a câştigat licitaţia pentru lucrări şi firma care le execută.

“L-am chemat pe constructor. Am contract cu ei, nici măcar nu au declarat un subcontractant. Disputa a fost că noi am făcut plata către firmă, firma a făcut plata mai departe, dar nu s-a dus plata către muncitori, iar munictorii s-au revoltat. Sunt colaborări, nişte prestări – servicii. (…) Nu am mai cerut acreditare pe monumente istorice. Ce lucrare de artă este să pui nişte piatră? (…) S-a plătit circa 500 de mii de lei dacă nu mă înşel.”, este ceea ce a precizat primarul.

În privinţa problemei “ca firma ce execută lucrările să fie una acreditată de Ministerul Culturii”, primarul a menţionat că acest lucru nu a fost cerut în Caietul de sarcini, iar avizele necesare le-a obţinut primăria. Mai multe detalii putând fi obţinute din declaraţiile făcute de primar în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o marţi.

Proiectul de amenajare a Pieţei Primăriei Câmpulung, care înghite, cel puţin scriptic aproape 6 milioane de lei (circa 1,5 milioane euro) este în stagnare.

La finele săptămânii trecute, muncitorii au părăsit şantierul pe motiv că nu şi-au primit salariile de două luni. Adică, din momentul în care au fost aduşi la Câmpulung de o firmă de prin Bistriţa.

După cum bine se cunoaşte licitaţia a fost câştigată de omul de afaceri muscelean Sorinel Răuţoiu (despre care se vorbeşte că ar fi rudă cu şoferul primarului Mugurel Minciună), respectiv firma SC Grup Concif SRL Stoeneşti (administrator Sorinel Răuţoiu), cu o anexă la contract de asociere cu firma SC Ratelen Construct SRL Cetăţeni (administratori Elena şi George Răuţoiu), pentru suma de 5.387.871,2 lei fără TVA, plus alte cheltuieli suportate de municipalitate privind întocmirea de documentaţii şi obţinerea de avize.

Conform contractului lucrările ar trebui să fie finalizate în termen de 6 luni, în condiţiile în care şi vremea este favorabilă.

Cu toate acestea, la două luni de la demararea lucrărilor au apărut şi problemele. Meseriaşii veniţi tocmai de la Bistriţa pentru a munci la Câmpulung, printr-o firmă subcontractată de Răuţoiu, au părăsit şantierul la finele săptămânii ce a trecut.

Oamenii spunând că nu au fost plătiţi şi că refuză să mai stea, fapt pentru care au strâns toate sculele şi au încercat să le vândă pentru a face rost de banii necesari întoarcerii acasă.

Timp în care primăria caută, acum, soluţii de a continua lucrările. În situaţia în care umblă vorba că firmele familiilor Răuţoiu nu deţin avizele de la Cultură prin care sunt autorizate să execute lucrări în apropierea clădirilor de patrimoniu, motiv pentru care a fost subcontractată altă firmă, în baze mai mult sau mai puţin legale.

Am încercat să luăm legătura, telefonic, şi cu omul de afaceri Sorinel Răuţoiu, pentru a ne confirma sau infirma zvonurile apărute, însă nu ne-a răspuns.

Pentru astăzi, marţi, 18 septembrie a.c., primarul Liviu Ţâroiu a anunţat o conferinţă de presă în cadrul căreia principalul subiect este proiectul de amenajare a Pieţei Primăriei şi problemele ivite.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.