UPDATE – “Conform datelor rezultate în urma anchetei epidemiologice desfășurate de către DSP la Primăria Câmpulung, au fost depistate 8 persoane aflate în contact direct cu cazul pozitiv. Stabilirea contacților direcți se face pe baza declarației pe proprie răspundere a persoanelor din instituția respectivă. Pentru ca o persoană să fie considerată contact direct este necesar să fi stat în apropierea persoanei pozitive cel puțin 15 minute. Din datele noastre, domnul primar Țâroiu nu se află pe lista contacților direcți. Dumnealui s-a autoizolat la domiciliu și urmează să își facă testul PCR.”, este precizarea făcută de Instituţia Prefectului – judeţ Argeş.

La finele acestei săptămâni, sâmbătă 6 iunie 2020, chiar cu o zi înainte de Rusalii, o persoană din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Câmpulung a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19.

Vestea a căzut ca un trăsnet pe toţi angajaţii din cea mai importantă instituţie publică locală, dar şi pe mulţi dintre câmpulungenii care au avut treabă pe la primărie în ultima perioadă şi care au intrat în contact direct cu angajata confirmată ca infectată cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Angajata primăriei se află actual internată la Spitalul Municipal Câmpulung şi se simte relativ  bine, deşi în cursul săptămânii ce se încheie a acuzat unele stări de indispoziţie, chiar şi atunci când a fost la serviciu, fapt pentru care pe la mijlocul săptămânii a făcut un test rapid pentru depistarea COVID-19 care a ieşit…, culmea, negativ. Infecţia fiind confirmată în urma testului Real Time PCR.

Aşa că, începând de ieri, mai mulţi angajaţi ai Primăriei Municipiului Câmpulung au intrat în izolare, iar alţii au ales să se autoizoleze.

Astfel, când toată lumea era mai relaxată, când destul de mulţi credeau că au scăpat de noul coronavirus SARS-CoV-2, iată că apar noi cazuri.

Potrivit celor aflate de noi, virusul COVID-19 ar fi ajuns în primărie adus de un om de afaceri confirmat şi el, anterior, ca fiind infectat.

Cert fiind că, în acest moment, printre persoanele izolate la domiciliu se află şi primarul Liviu Ţâroiu, care a mai trecut o dată prin astfel de momente după ce s-a întâlnit cu proprietarul Hotelului Muscelul, ulterior confirmat cu noul coronavirus.

În tot contextul există şi o veste bună, aceea că laboratorul de la Câmpulung (Centrul de Afaceri) pentru testarea COVID-19 este finalizat şi se mai aşteaptă doar vizita şi avizul DSP.

„Vineri seară am reuşit să finalizăm montarea întregului echipament PCR şi avem OK-ul din punct de vedere tehnic. Luni voi transmite adresa către DSP. Urmează ca marţi sau miercuri DSP-ul pentru a da avizul şi imediat putem începe testarea la nivel local.”, este precizarea făcută de primarul Liviu Ţâroiu şi argumentată de managerul Spitalului Municipal Câmpulung Nicolaie Alexe.

Acum rămâne de văzut dacă laboratorul pentru testarea COVID-19 o să fie deschis cel târziu miercuri, 10 mai a.c., şi dacă vor începe şi testările pentru angajaţii primăriei Câmpulung, cu speranţa că nu vor mai exista şi alte cazuri, şi nu numai în cadrul Administraţiei Publice Locale.

Astfel de veşti nu ne pot pune decât în alertă să nu ne lăsăm păcăliţi că totul este bine şi viaţa de dinaintea pandemiei a revenit la normal. După cum se poate constata noul coronavirus reprezintă o reală ameninţare chiar şi acolo unde nu te aştepţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.