Un real război al opiniilor a cuprins Câmpulungul în momentul în care s-a anunţat că doctorului Andrei Aron i-a încetat numirea ca manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung. Astfel, revenind pe postul de manager al principalei instituţii muscelene de sănătate publică economistul Nicolaie Alexe.

De amintit fiind că Nicolaie Alexe a fost suspendat din funcţie şi înlocuit cu Andrei Aron pe perioada Stării de Urgenţă, începând cu data de 30 aprilie a.c., de către ministrul liberal al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acelaşi guvernant care, la intrarea în Stare de Alertă, a prelungit numirea lui Aron, deşi între timp Parlamentul a răsturnat situaţia printr-o Hotărâre dată în data de 20 mai 2020. O Hotărâre care a dat posibilitatea primăriilor de a avea din nou control asupra spitalelor din subordine.

Sub presiunea faptului că Alexe ocupa funcţia de manager prin concurs, primarul Liviu Ţâroiu a fost nevoit să semneze dispoziţia de încetare a numirii medicului Aron ca manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung şi să-l repună pe post pe economistul suspendat de ministrul Tătaru pe motiv de „management defectuos”.

Cert fiind că Andrei Aron a reuşit minunea ca în numai trei săptămâni să scoată la lumină unitatea spitalicească aflată nu numai într-un con de umbră, ci şi într-un vârtej al intereselor de grup ori personale.

Cum comentează primarul Liviu Ţâroiu dispoziţia care i-a adus numai reproşuri din partea câmpulungenilor, dar şi critici acide din partea liberalilor:

„În ultima perioadă am avut mai multe discuţii cu domnul doctor Aron. L-am sprijinit şi continuam să îl sprijin, pe domnul doctor Aron, dacă nu apărea Hotărârea Parlamentului României. Luna viitoare, domnul Alexe, care a ocupat postul prin concurs şi a fost doar suspendat de către ministrul Sănătăţii, va avea evaluarea anuală, iar dacă se vor constata nereguli îi asigur pe toţi că îl voi demite şi voi numi un interimar până la organizarea unui alt concurs pe post.

Am solicitat şi DSP-ului toate documentele cu motivele concrete care au dus la suspendarea domnului Alexe şi voi analiza situaţia şi în funcţie de acest răspuns.

Revenind la domnul doctor Aron, dumnealui a avut şi multe idei foarte bune pe care dorim să le preluăm şi să le continuăm, motiv pentru care l-am invitat la o nouă discuţie.

De asemenea sunt şi discuţii pe marginea unor proiecte ce ar putea să primească finanţare de la Uniunea Europeană şi pe care domnul Aron mi le-a prezentat. În cazul în care domnul Alexe o să fie demis, după evaluarea de luna viitoare, domnul Aron ar putea să se înscrie la concursul pentru postul de manager al Spitalului şi atunci nu o să mai fie tot felul de discuţii.

Numirile în funcţii nu sunt comparabile cu ocuparea postului printr-un concurs.

Mai vreau să spun că nici unul dintre cei doi nu sunt în nici un partid politic chiar dacă domnul Aron a fost numit de PNL şi domnul Alexe a susţinut un concurs pe post în mandatul unui primar PSD. Nu cred că politica, jocurile politice şi interesele îşi au rostul acum când mult mai important este să trecem cu bine această perioadă de criză COVID şi să ne gândim să facem lucruri constructive. Eu nu vreau nici să demit pe cineva fără să am argumente solide că a greşit, nici să numesc pe cineva doar din considerente politice”.

Oricum ar fi şi orice s-ar declara, numirile, demiterile, schimbările au avut loc şi vor avea loc pe criterii politice. Liberalii, ca şi predecesorii lor indiferent de culoarea politică, au folosit şi folosesc orice mijloace pentru a-şi pune proprii oameni în funcţii sau cel puţin de a-i înlocui pe cei ai altora.

În această perioadă, în loc să se facă front comun împotriva noului coronavirus s-a purtat o bătălie crâncenă pe funcţii. Şi totul în defavoarea omului de rând care aşteaptă răbdător să poată beneficia de o viaţă decentă din care să nu îi lipsească condiţiile de trai civilizate la un nivel mult mai ridicat decât cel actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.