Se doreşte înfiinţarea a peste 20 de noi posturi bine plătite!

În calitate de şef al Executivului, primarul Elena Lăsconi doreşte reorganizarea aparatului propriu de specialitate.

În acest sens a pregătit un proiect de hotărâre pe care o să-l supună aprobării Consiliului Local al municipiului Câmpulung, în şedinţa ce o să aibă loc în această săptămână.

Potrivit proiectului, ce vizează noua organigramă, se doreşte modificarea unor structuri din subordinea primarului Lăsconi.

Totodată, în noua organigramă apar peste 20 de posturi nou înfiinţate.

Ca exemplu, primarul Elena Lăsconi propune înfiinţarea Serviciului Politici Publice, Comunicare şi IT, unde se preconizează apariţia a 7 noi posturi, dintre care unul de conducere, ca şef serviciu.

De asemenea se doreşte redenumirea Serviciului Dezvoltare Locală în Serviciul de Dezvoltare Urbană, care o să aibă în componenţă trei compartimente. Şi aici apar un număr de 11 posturi nou înfiinţate.

În acelaşi proiect se propune şi reorganizarea Serviciului Poliţia Locală în Direcţia Poliţia Locală care să aibă un număr mai mic de angajaţi, mai exact doar 28 din actualul număr de 37.

În cadrul noului Serviciu se doreşte funcţionarea mai multor compartimente, precizându-se că din „cele 18 posturi de agent de pază, 13 se vor desfiinţa” pe motiv că „în toate zonele cu obiective de pază ale oraşului s-au montat camere de luat vederi”.

Întreg proiectul, cu toate modificările ce se doresc, îl puteţi vizualiza dând click AICI!!!

Subiectul este unul extrem de important în situaţia în care primarul municipiului Câmpulung Elena Lăsconi a vorbit în mai multe rânduri de fondul de salarii enorm, care ajunge anual la circa 14 milioane de euro, iar acum doreşte ca numărul angajaţilor din cadrul Primăriei să fie mărit de la 125 (în organigrama aprobată la data de 31.10.2016) la 132 (în organigrama aflată în discuţie).

Sacrificaţi fiind cei „mai mici”, respectiv nişte agenţi de pază care chiar asigură liniştea şi ordinea în mai multe zone din Câmpulung. Numai simpla lor prezenţă într-o zonă face să scadă evenimentele nedorite mai mult decât în cazul în care cei certaţi cu legea ştiu să se teamă de o cameră video montată pe un stâlp şi care este foarte posibil să fie nefuncţională cum de foarte multe ori s-a şi întâmplat.

Subiectul este mult mai amplu şi cu conotaţii legislative, însă rămâne de văzut cum vor primi aleşii locali propunerea şi care vor fi discuţiile pe marginea proiectului de hotărâre.

Ca notă de final, nu ar trebui să fie uitat faptul că unele dintre instituţiile din subordinea primăriei au devenit reale afaceri de familie şi nici nu trebuie trecut cu vederea că există posturi la stat ocupate de unele persoane care au nevoie doar de vechime în muncă şi dări la stat plătite de… stat ca să stea degeaba sau să facă afaceri cu… statul ori să aibă mai multe locuri de muncă la stat. Angajările la stat fiind un punct extrem de sensibil şi care ar putea pune bazele unui roman tragico – comic de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.