Primarul Câmpulungului, Elena Lăsconi, a avut nevoie de câteva zile de posibile analize, eventuale consultări și foarte multe critici pentru a transmite un comunicat oficial, prin care justifică extrem de fad motivul care a dus la anularea Zilelor Municipiului, un eveniment cu tradiție în viața muscelenilor și cu mare însemnătate pentru câmpulungeni.
”Dragi câmpulungeni,
Referitor la evenimentele de săptămâna trecută care au condus la decizia de a amâna evenimentul Zilele Municipiului – Câmpulung 2021, Capitala scrisului românesc, vă comunic următoarele:
În ultimele luni, schimbarea continuă a reglementărilor de la nivel național referitoare la organizarea evenimentelor cu public în context pandemic au dus la întârzierea până în jurul datei de 10 iulie a luării deciziei de a organiza acest eveniment.
În acest context, deși persoanele responsabile din aparatul Primăriei au dat asigurări că procedurile legale pot fi duse la capăt într-un timp atât de scurt, pe data de 21 iulie am fost puși în situația în care aceste demersuri au fost realizate neprofesionist și, în plus, firmele care au participat la licitație nu au îndeplinit condițiile de calificare. Astfel că am luat decizia foarte grea, însă singura legală, pe care puțini primari ar fi luat-o vreodată, de a anula licitația.
Îmi asum întreaga responsabilitate, vă asigur că am analizat cu atenție cele de mai sus, am ajuns la concluziile necesare și am dispus toate măsurile pentru împrospătarea și profesionalizarea departamentului de achiziții publice, pentru a evita astfel de situații în viitor.
Întrucât licitația a fost anulată, nu s-a cheltuit nici un leu din bugetul alocat pentru acest proiect. Bugetul alocat va fi folosit, așa cum am propus prin rectificare bugetară, pentru amenajarea unui nou spațiu public, Piața Neacșu, o agora concepută să unească comunitatea. Subliniez, faptul că, acești bani au fost alocați municipiului nostru, de către Guvern prin legea bugetului de stat 2021, cu destinație strictă pe evenimentul Câmpulung 2021 – Capitala Scrisului Românesc și nu pot fi folosiți în alt scop.
În această vară, vom organiza alte evenimente artistice în cadrul proiectului Câmpulung 2021 – Capitala Scrisului Românesc, dacă contextul pandemic ne va permite acest lucru.
Vă asigur că principiile mele călăuzitoare rămân respectarea legalității, dedicarea totală pentru dezvoltarea Câmpulungului și, mai presus de orice, respectul și iubirea pentru câmpulungeni și acest oraș binecuvântat.
26.07.2021
Primar, Elena Lasconi”, se arată în comunicatul transmis peronal de către primarul municipiului Câmpulung, Elena Valerica Lăsconi.
Din respectivul comunicat, lipsește răspunsul la întrebarea: De ce componentele pentru scenă (serviciu prins în caietul de sarcini al licitației anulate) au ajuns la locul de desfășurare al evenimentului – Stadionul Municipal Câmpulung, înainte de a se cunoaște, oficial, cine este organizatorul (în condiția în care licitația a fost anulată) și cine se face vinovat de acest lucru?
În acest sens așteptăm ca primarul Elena Lăsconi să susțină o conferință de presă în care să prezinte realitatea, dar să și răspundă întrebărilor pe care mulți dintre cmpulungeni și le pun și care, până acum, au rămas fără răspuns!
De amintit că valoarea totală estimată a licitației pentru servicii de organizare de evenimente culturale era de 639.625,00 lei fără TVA.

Foto – sursa Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.