Cu paşi din ce în ce mai mari, municipiul Câmpulung se întoarce spre apuse vremuri postdecembriste. Fosta vedetă a ProTV, primăriţa Elena Lasconi, a uitat că odată ajunsă în funcţie trebuie să reprezinte întreaga comunitate indiferent de culoare politică, religie, orientare sexuală sau… cărţile citite.

Însă, într-un patos al preamăririi de sine, Elena Lasconi are doar un singur scop, acela de a se folosi de orice împrejurare pentru a-şi face imagine sau, pur şi simplu, pentru a fi în centrul atenţiei. Nimeni nu are voie să o contrazică, nimeni nu trebuie să aibă „tupeul” sau „nesimţirea” de a-i pune întrebări legate de activitatea sa ca primar. Şi, Doamne Fereşte!, ca cineva, care nu este din aturajul domniei sale, să dorească să vorbească sau să propună ori să facă ceva pentru comunitate, pentru că atunci se dezlănţuie iadul. Primăriţa devenind celebră pentru modul în care ia peste picior pe oricine, cum jigneşte zâmbind sau cum scuipă cu venin asupra oricărui muritor de rând care îi atrage atenţia că e ceva greşit.

Mult prea perfecta primăriţă Elena Lasconi, are ceva cu oricine nu îi împărtăţeşte politica şi nu îi gâdilă constant orgoliul cu ode care să evindeţieze cât de bine face totul.

Ultima sa decizie este una mai mult decât hilară, pentru modul josnic prin care a tratat solicitarea unor tineri câmpulungeni de a organiza un eveniment de Dragobete. În situaţia în care anual, primăriţa Elena Lasconi s-a folosit de banul public şi de instutuţii din subordine pentru a-şi face imagine pe tema iubirii.  

Din cauză că fac parte din organizaţia de tineret a PNL Câmpulung, zeci de tineri care doreau să aducă o bucurie câmpulungenilor cu prilejul zilei de Dragobete nu sunt lăsaţi de primărie să folosească domeniul public.

Marţi, 20 Februarie, preşedintele TNL Câmpulung Adrian Ungureanu a solicitat primăriei să i se aprobe, contra cost – conform HCL, închirierea unei suprefeţe de 20 metri pătraţi, pe care să amplaseze în Grădina Publică „Merci” o platformă foto-video şi un decor artistic, cu instalaţii Love Nest, cu tematica zilei de Dragobete, realizat de artista Cristiana Vlad împreună cu tinerii liberali.

Deşi răspunsul primăriei are ca dată ziua de 20 Februarie, de abia în seara zilei de joi, 22 Februarie, a fost transmis către solicitant. Prin răspunsul dat, primăria încercă să argumenteze un refuz, dar într-un mod ironic şi grotesc pentru că paragraful precizat ca fiind baza legală nu este de găsit în legea menţionată – Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, la fel cum tot în respectiva lege nu se precizează că pentru un amplasament provizoriu este nevoie de un vraf de acte, unele obţinute chiar de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş.

Mai mult, consultat telefonic de către redacţia noastră, Cristian Cocea, director executiv al Direcţiei pentru Cultură Argeş, ne-a precizat că nu îşi aminteşte să fi cerut cineva aşa ceva până acum dacă nu este vorba decât de o amplasare cu caracter provizoriu.

„Tinerii vor merge mai departe şi vor ieşi în stradă cu decorul, de data aceasta sub formă de Caravana Dragobetelui. Vor face decorul mobil şi îl vor plasa în mai multe zone ale centrului şi orasului. Aşa cum alţii au putut organiza festivaluri pe Bulevard, aşa cum s-au montat alte decoruri pentru diferite ocazii, aşa cum s-a montat patinoarul, fără o aprobare de la Direcţia Județeană de Cultură Argeș, asa vor face şi acești tineri, prin munca si implicarea lor şi fără să se folosească de banii de la bugetul local pentru a marca un eveniment.”, au precizat liberalii câmpulungeni.

În ciuda tuturor barierelor puse de primăriţă doar pentru că nu sunt din acelaşi partid cu domnia sa, tinerii liberali au multe surprize pentru câmpulungeni cu prilejul zilei de Dragobete. Pe lângă tombola care oferă unui cuplu o cină romantică la un local din Câmpulung, câmpulungenii vor avea parte de multă distracţie printre zâmbete şi inimioare.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.