Luni, 10 septembrie a.c., consilierii locali municipali sunt convocaţi la o şedinţă extraordinară ce are pe ordinea de zi doar un singur proiect de hotărâre, respectiv aprobarea unui studiu de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici pentru o nouă investiţie referitoare la construirea unui bloc cu 50 de locuinţe sociale.

Direcţia de Asistenţă Socială a solicitat primăriei să întocmească documentaţia care să stea la baza unei noi investiţii privind construirea unui bloc de locuinţe sociale, datorită faptului că la nivel de Câmpulung nu mai există posibilitatea de a fi rezolvate cazurile ce necesită repartizarea unei locuinţe.

Cu alte cuvinte primăria Câmpulung are în plan să investească suma de aproape 17,5 milioane de lei pentru construirea a 50 de locuinţe sociale (6 garsoniere, 25 apartamente cu două camere şi 19 apartamente cu trei camere).

Conform documentaţiei, termenul de execuţie al lucrărilor ar fi de 2 ani, după care 50 de familii din categoria persoanelor defavorizate vor putea beneficia de o locuinţă de la stat în regim de locuinţă socială.

La Câmpulung existând deja trei blocuri cu astfel de locuinţe, blocuri ce au fost doar reabilitate cu ani în urmă, ci nu construite de la zero.

Fiind de subliniat că, în afara blocurilor ANL, nici un bloc nou nu a mai fost construit de stat la Câmpulung încă dinainte de anul 1990. Toate locuinţele pe care le are primăria în administrare fiind mai vechi de 30 de ani.

La ora actuală fiind înregistrate sute de cereri numai pentru capitolul locuinţe sociale, fiind vorba de mii dacă este să luăm în calcul şi cererile pentru o locuinţă ANL sau cele pentru un spaţiu locativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.