Municipiul Câmpulung se confruntă de ani buni cu problema lipsei unui arhitect care să pună în aplicare bazele legale în domeniul construcțiilor. Tocmai când lucrurile păreau că intră în normalitate, birocrația a redevenit un calvar pentru câmpulungenii ce doresc să obțină o autorizație de construire.

Situația este foarte bine punctată de către unul dintre foștii arhitecți șefi ai municipiului, Anca Mihaela Coșa:

„În plin sezon de construcții, Primăria Municipiului Câmpulung nu mai poate emite Autorizații de construire. Așa cum s-a constatat, și-au făcut efecul toate presiunile puse pe directorul Bibliotecii Municipale, pe șeful administrației piețelor și pe arhitectul șef al Câmpulungului.

Municipiul a rămas fără arhitect după ce Cătălin Ghiță a demisionat cu preaviz 30 de zile. După expirarea acestui termen, nu mai există persoană legal împuternicită să semneze Autorizații de construire pentru municipiul Câmpulung.

După cum se cunoște din legislație, cei trei semnatari: arhitectul șef, secretarul și primarul răspund împreună pentru aceste acte de proprietate ce definesc orice investiție, fie aceasta publică sau privată.

În acest caz, Consiliul Județean este cel care va emite legal autorizațiile, deoarece are structura de specialitate a arhitectului șef de județ, iar noi vom plăti taxe acolo, nu la bugetul local, iar câmpulungenii care doresc să investească vor face drumuri la Pitești.

Singurele construcții care pot fi autorizate la Câmpulung rămân locuințele, gardurile și anexele. Și acestea, dacă o persoană din aparatul propriu al administrației locale este împuternicită să semneze ca arhitect șef. Având în vedere că nu pot fi delegate de către primar competențele de emitere a autorizațiilor de construire, acesta însemnând o răspundere foarte mare, nu a fost încă numită persoana respectivă, ajungându-se la blocaje  ale actelor, ce depășesc regulamentarele 30 de zile.

Astfel, și toate investițiile publice ale Câmpulungului, vor trebui autorizate de Președintele Consiliului Județean Argeș…

Între timp vine primăvara, iar câmpulungenii au nevoie să construiască și nu pot. A se vedea și pagina publică neactualizată din link:

https://www.primariacampulung.ro/index2.php?continut=sub&id=68”.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.