Potrivit planului anula de achiziţii publice din 2018, la finalul anului trecut, municipiul Câmpulung a contactat servicii pentru proiectarea şi implementarea parcărilor de reşedinţă pe harta digitală, în sumă de 28.000 lei, bani de la bugetul local.

Întocmirea hărții digitale vine după ce, tot anul trecut, s-a stabilit un regulament de atribuire a locurilor de parcare, pentru folosinţă în parcările de domiciliu aflate pe raza municipiului Câmpulung.

Posibil ca să se dorească și dezvoltarea unei platforme on-line, tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic), prin care cetățenii vor putea să vizualizeze în timp real locurile de parcare disponibile și să solicite electronic, fără a se deplasa la sediul Primăriei, încheierea unui contract de utilizare a respectivului loc liber.

Totul în condițiile în care se va da, într-un final, curs maldărului de cereri deja existente la primărie pentru atribuirea unui loc de parcare la domiciliu.

De precizat că, nici până la acest moment, nu s-a făcut încă o inventariere clară a spaţiilor ce ar putea deveni locuri de parcare special amenajate, ca să nu mai vorbim de delimitarea celor existente.

Până la rezolvarea problemei va mai trece timp, pentru că numărul autoturismelor pare să depăşească cu mult numărul locurilor de parcare.

Din acest motiv, primarul a anunţat în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local că are în vedere şi demolarea unor garaje, primele în listă fiind cele din zona „Balada” unde se doreşte construirea unei parcări subterane, supraetajate sau ambele variante întruna singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.