După ce s-au dus pe apa sâmbetei fondurile europene de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric al Câmpulungului, cunoscutul dezastrul din megaproiect Kretzulescu, la ora actuală au început să iasă la suprafaţă neregulile. Dar şi multe alte fapte de domeniul penalului  legate de implementarea unor proiecte pe bani publici, cu fonduri de la Guvern, de la bugetul local sau chiar fonduri europene.

Potrivit unor surse de încredere, primarul Liviu Ţâroiu a solicitat birourilor din subordine toate documentele cu privire la derularea eşuatului proiect Kretzulescu, dar şi unele documente legate de cheltuirea altor fonduri, venite de la Guvern, destinate unor proiecte, precum proiectului „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice Municipiului Câmpulung Muscel, judeţul Argeş”, în valoare de1.015.209,67 lei.

Astfel că, la ora actuală există posibilitatea ca primarul să decidă începerea demersurilor legale de recuperarea pagubei de peste 2 milioane lei produsă bugetului local al municipiului Câmpulung prin nefinalizarea proiectului Kretzulescu. Dar şi de recuperare a unor alte prejudicii aduse în proiectele derulate anterior, majoritatea pe servicii de informare şi publicitate media.

Totul după ce au ieşit la iveală neregulile penale din alte dosare, de milioane de lei, băgate în ceea ce s-a numit promovarea turistică a municipiului Câmpulung cu aportul unui om de afaceri local, implicarea unor persoane din primărie şi a unora de pe lângă.

La ora actuală, primarul Liviu Ţâroiu nu a dorit să facă nici o declaraţie în acest sens, ci doar a precizat că sunt lucruri ce cu siguranţă îl vor ajuta să recupereze banii pierduţi, cu toate că din câte s-a putut vedea ar avea mari reţineri privind faptul că ar intra la apă mai multe persoane din cele implicate în respectivele proiecte, mai ales cele legate strict de implementarea lor.

Una dintre firmele direct implicate în prestările de servicii de informare, în proiectul „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice Municipiului Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost SC MILENIUM RIB COMPANY S.R.L, firma omului de afaceri câmpulungean Bogdan (Bobo) Răcăşanu, care  se prezenta pe banii primăriei, la Târgurile de Turism, cu o altă firmă – agenţie de turism, respectiv SC NEGRU VODĂ TURISM INVEST SRL.

Preluând, mai apoi şi contractul pentru serviciile de informare şi publicitate în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex – Parc Kretzulescu”, cu o valoare a contractului de 554.410 lei, pe o altă firmă – SC MILENIUM RIB COMPANY S.R.L. în condiţiile în care câştigătoare a licitaţiei la achiziţia serviciilor respective a fost firma MEDIA CONSULTA INTERNATIONAL S.R.L., care nu putea subcontracta contractul de achiziţie, dar totuşi s-a … făcut „tranzacţia”.

Totodată, acelaşi personaj controversat, cu trei firme abonate la banii primăriei, a mai păpat şi de pe urma altor proiecte, de o mai mică valoare şi anvergură, îndeajuns să nu fi auzit de ele, precum proiectul „Educaţia şansa noastră pentru un viitor mai bun!”, un proiect cu o valoare „modică” de numai 48.000 lei pentru serviciile de informare şi publicitate media.

Acum totul e la mâna primarului Liviu Ţâroiu care a început săpăturile, chiar „arheologice”, în vrafurile de dosare ale primăriei, după ce a fost atacat grosolan pe un site de socializare doar pentru a nu l-a ţinut agăţat de banul public şi de fondurile europene pe respectivul personaj mai înainte menţionat. Se pare că, primarul Câmpulungului a cam început să se debaraseze de oamenii care îl trag în jos dorind doar avantajul ciugulirii din grămada de bani publici, ci nu şi efectul unor realizări concrete şi vizibile. De aici, s-a expus unul val de ameninţări, presiuni, chiar şantaj la drumul mare. Val ce, cel mai probabil, va fi urmat de un tsunami iscat de evidenţierea actelor din precizatele dosare. Un lucru este cert! Acela că primarul a menţionat chiar şi dispariţia unor documente din primărie, documente ce ar fi fost solicitate omului de afaceri să le aducă înapoi. O altă situaţie de-a dreptul hilară, în care cel mai probabil sunt implicate şi persoane din cadrul instituţiei publice, de care bine se ştie că ani buni s-au înfruptat „la negru” de pe urma proiectelor de promovare a municipiului.

Rămâne de văzut cum se va încheia povestea, căci aşa cum am mai spus totul e numai la mâna unui singur om – primarul municipiului Câmpulung Liviu Ţâroiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.