Rucărul mai crede-n lacrimi!

Şi la Rucăr, ca-n mai toată ţara, toţi cei ce au avut decizia şi votul la-ndemână au avut grijă să facă mai mult pentru ei şi doar ceva pentru comunitate.

Ani de zile, mega-afacerile „retrocedarea” şi „defrişarea” au stat mai mereu în calea dezvoltării unei dintre cele mai frumoase şi bogate comune muscelene. Fapt pentru care, în prezent, actualii şefi ai Executivului ar face, dar … nu sunt lăsaţi. Şi nu vă gândiţi că de mai marii de pe la partid, sau de lipsa fondurilor ori a proiectelor, ci … de bârfe, comploturi ori „scheleţii” din fişet.

La Rucăr, şi acum, după ani de zile, nu s-a prea schimbat nimic în privinţa intereselor unor grupuri obscure ce se gândesc doar la oarece acte de punere în posesie, ce-ar putea fi urmate de titluri de proprietate obţinute cu mari semne de întrebare.

Cum suprafeţe de pădure nu prea mai sunt, iar cererile de retrocedare mai există încă, primarul Ionel Dulamă este personajul principal ce-ar sta în calea înavuţirii unui grup ce doreşte cu ardoare să pună mâna pe circa 200 de hectare de pădure undeva în inima Stoeneştiului (că la Rucăr nu prea mai e de luat nimic).

Suprafaţa de pădure cu pricina este încă în proprietatea statului, cu arbori făloşi, numai buni de masacrat, iar terenul defrişat ar putea fi rapid valorificat. Se spune că ar fi vorba de o afacere de peste un milion de euro, principalii interesaţi pornind un război, în mediul virtual, prin conturi cu pseudonime, prin care atacă frontal conducerea primăriei Rucăr.

În tot acest timp, la Rucăr s-a creat fobia bârfei, iar primarul Ionel Dulamă a ajuns să creadă în vorbele mieroase şi minciunile sfruntate venite din partea unor lingăi interesaţi numai de propria lor bunăstare. Totul, pentru că nu puţini sunt cei ce cunosc că la majoritatea rucărenilor merge ca unsă figura de milog, minciuna şi propriul interes, fiind călcate în picioare tocmai persoanele ce n-au nici un interes şi au căutat să sprijine dezvoltarea localităţii.

De aceea, la nivel de Rucăr, totul merge ca pe roate când e vorba de şantaj, bârfă sau fitile. Şi asta, deoarece oricine doreşte să obţină ceva de la primar nu trebuie să se ducă de bună credinţă, prezentându-şi propria problemă, ci să-nceapă a vorbi de rău pe alţii, chiar nevinovaţi.

În cazul în care, în context, unele persoane nu se regăsesc sau nu se recunosc promitem că după ce vom încerca să obţinem şi declaraţiile oficiale din partea celor ce conduc primăria Rucăr vom da şi nume şi date concrete.

Pe moment, în încercarea de a obţine o declaraţie cu privire la presiunile ce se fac asupra domniei sale şi cu scopul de a afla date concrete din dosarul cererii de retrocedare cu „bucluc”, primarul comunei Rucăr, Ionel Dulamă, i-a tratat şi pe reprezentanţii ziarului nostru cu ţipete, pe motiv că şi ei se numără printre cei ce îl „denigrează” şi îl „bârfesc”.

În anunţăm pe domnul primar că redactorii ZiarExclusiv nu au timp de bârfe pe la colţuri, ci dacă au ceva de spus o spun în faţă ori, în cazul în care există şi dovezi certe, scriu pentru a afla toată lumea ce se întâmplă. Scopul ziarului fiind acela de a informa şi a încerca să atragă atenţia asupra unor nereguli cu speranţa că lucrurile se vor îndrepta şi întreaga comunitate locală va conştientiza că este nevoie de un efort comun pentru a ne dezvolta. Şi asta în primul rând prin a ne civiliza noi înşine, prin a avea curajul de a spune lucrurilor pe nume şi nu acela de a ne ascunde după degete şi a-i bârfii pe alţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.