Preşedintele Klaus Iohannis: „După 15 mai, pas cu pas, după un calendar care ţine de evoluţia cazurilor de COVID-19, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o declaraţie imediat după ce s-a încheiat ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. O şedinţă la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

„Am decis, astăzi, ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când se foloseşte transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp şi vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul.

O a doua măsură este că după data de 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. După 15 mai, vom putea să ne deplasăm în spaţiile publice fără să trebuiască să declarăm, în prealabil, unde şi de ce mergem. Pentru protecţia generală şi individuală a populaţiei multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne în vigoare restricţiile pentru adunări publice, manifestări de tot felul. Vor rămâne şi alte interdicţii în vigoare.

Până în 15 mai, toate restricţiile rămân în vigoare. Până în 15 mai staţi acasă. După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi.”, a precizat preşedintele ţării.

Întreaga declaraţie de presă a preşedintelui Klaus Iohannis în materialul video!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.