Forța Dreptei condamnă decizia Guvernului PSD-PNL de a aplica o creștere a punctului de pensie inferioară ratei inflației din ultimele 12 luni de zile. Această decizie, prin care le este refuzat pensionarilor dreptul de a le fi refăcută puterea de cumpărare pierdută în ultimul an de zile, reprezintă în realitate o tăiere a pensiilor aplicată în mod cinic și nedrept. Cu aceeași bani, părinții și bunicii noștri vor putea cumpăra semnificativ mai puține lucruri decât cu un an în urmă, fiindu-le diminuată drastic puterea de cumpărare.

Parlamentarii din Forța Dreptei susțin majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2023, cu aproximativ 18%. Acest fapt care presupune actualizarea pensiilor cu 100% din rata inflației din ultimele 12 luni de zile, dar și aplicarea unui procent de 58,5% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Proiectul inițiat de parlamentarii din Forța Dreptei se află în prezent în dezbaterea Parlamentului (poate fi consultat la următorul link: https://bit.ly/3fO8jjm).

Este complet nejustificată discriminarea aplicată în rândul pensionarilor, prin plăți de tip voucher, pe care Guvernul PSD-PNL le prezintă drept o creștere a pensiilor. Este în mod evident o ticăloșie și o modalitate de a face diferențe între pensionari bazate pe criterii arbitrare, care nu au legătură cu ceea ce poate fi considerat a fi dreptul la pensie. Acest tip de beneficii ar fi trebuit valorificate printr-o creștere suplimentară a punctului de pensie, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil din cauza sursei de finanțare, atunci era necesară aplicarea unui cuantum unic al sprijinului acordat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.