Premierul Cioloş le-a dat de ales – Politicieni sau prefect şi directori de instituţii publice!

De vineri, 19 februarie 2016, cel ce conduce Instituţia Prefectului – judeţPremierul Dacian Ciolos in Arges (5) Argeş este Cristian Soare, fost şef ITM.
(re)Investirea liberalului Cristian Soare ca prefect de Argeş a fost făcută chiar în prezenţa prim ministrului Dacian Cioloş, ajuns special la Piteşti pentru momentul oficial al Guvernului în teritoriul argeşean, dar şi pentru a vizita, împreună cu ministrul Sănătăţii, Spitalul de Pediatrie.
La investire, sala a fost arhiplină nu numai de jurnalişti, ci şi de politicieni, directori de instituţii şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş.
„În primul rând, mă bucur să vă văd. Pe unii dintre dvs., mă bucur să vă revăd după mulţi ani de când nu am mai fost în Piteşti. Când am locuit în Piteşti, un an şi jumătate, s-au schimbat foarte multe lucruri de atunci, mă rog, asta o paranteză. Premierul Dacian Ciolos in Arges (2)
Sunt prezent astăzi aici şi datorită faptului că am decis să fac o vizită la Spitalul de Pediatrie, să discut situaţia copiilor care, după cum ştiţi, au avut nişte probleme pornind de la nişte situaţii de aici, din judeţul Argeş. Şi am profitat de această prezenţă la Piteşti ca să particip şi la instalarea noului prefect, a domnului Soare, decizii pe care tocmai le-am luat. Doresc să-i urez succes domnului Soare în mandatul pe care îl va avea în calitate de prefect. Aş insista pe un cuvânt pe care l-a rostit şi dânsul în depunerea jurământului – să-şi exercite atribuţiile în această funcţie publică fără părtinire. Şi aş adăuga: cu atât mai mult cu cât suntem într-un an special din acest punct de vedere, fără părtinire politică, domnule Soare. Deci e esenţial pentru mine. Acesta este mesajul pe care l-am transmis şi o să-l transmit tuturor prefecţilor, şi cei care rămân înPremierul Dacian Ciolos in Arges (4) funcţii, şi cei care vor fi schimbaţi: indiferent din ce partid au făcut sau nu au făcut parte, indiferent cine i-a numit sau nu i-a numit în funcţii în anii trecuţi, pentru că oamenii care au o experienţă managerială în instituţii publice ale statului, obligatoriu au trebuit să fie numiţi de un guvern sau altul la un moment dat. Dar pentru mine ce e esenţial este ca prefecţii care sunt în funcţie sau rămân în funcţie să nu fie membri de partid, să nu aibă intenţia de a se prezenta la alegeri, nici la cele locale, nici la cele parlamentare, şi să-şi exercite atribuţiile cel puţin pe durata mandatului acestui guvern într-un mod profesionist şi fără părtinire.
Acesta este un mesaj pe care încă o dată l-am transmis şi îl transmit tuturor prefecţilor în acest an esenţial. Şi o să vă rog, domnule Soare, să vă daţi tot concursul pentru o bună organizare a alegerilor, mai ales alegerile locale, aici în judeţ. Şi o să vă rog să vă asiguraţi că nici dvs. şi nimeni de la prefectură să nu acţioneze într-un mod părtinitor politic sau să nu se implice în discuţiile, dezbaterile politice care vor avea loc. Sigur, în calitate de cetăţeni, fiecare va vota, dar o să vă rog să transmiteţi personalului de la prefectură şi vă rog pe dvs., toţi cei care lucraţi la prefectură, să vă limitaţi exprimarea preferinţelor dvs. politice la urnă. Sigur că aveţi, ca şi cetăţeni, aveţi dreptul să vă exprimaţi pe toate subiectele pe care doriţi, dar în calitate de cetăţeni. Eu vă rog în calitate de angajaţi ai prefecturii şi mai ales cei care au responsabilităţi să rămâneţi neutri. Pentru că eu cred că numai aşa putem să recâştigăm încrederea sau să întărim, acolo unde este cazul, încrederea în stat. Statul trebuie să fie unuPremierul Dacian Ciolos in Arges (3)l nepărtinitor, să fie unul obiectiv şi, mai ales în astfel de perioade cum este cea prin care vom trece în acest an cu două rânduri de alegeri, să ne asigurăm că statul nu este folosit pentru interesul unui partid sau altul. Dincolo de problema alegerilor, sigur că aveţi responsabilitatea să vă asiguraţi că structurile deconcentrate, care sunt în subordinea sau în coordonarea dvs. funcţionează bine, funcţionează în mod normal. O să vă rog să ţineţi legătura cu ministerele şi să ne ajutaţi să transmitem mesajele guvernului, mai ales cele legate de programul de guvernare şi de măsurile pe care ne-am angajat că o să le luăm. În rest, vă doresc mult succes, şi dvs., d-le prefect, şi dvs., tuturor, şi mă bucur că am fost azi aici cu această ocazie.”, a declarat premierul Dacian Cioloş la investirea prefectului de Argeş, Cristian Soare.
Cu alte cuvinte, în următoarele zile se vor întâmpla multe nu numai la Premierul Dacian Ciolos in Argesnivelul Instituţiei Prefectului – judeţ Argeş, dar şi la nivelul instituţiilor din subordinea Prefecturii, care vor trebui să fie conduse de „apolitici”. Interesant va fi dacă cei ce conduc, azi, aceste instituţii îşi vor scrie demisiile din partid sau vor renunţa la funcţii.
„Sfatul” prim ministrului este cât se poate de binevenit în condiţiile în care de ani de zile politicul pare să controleze totul la nivel de Argeş. Rămâne numai de văzut dacă cei ce vor renunţa oficial a mai fi membri de partid îşi vor lăsa în urmă şi simpatiile politice pentru a reuşi să fie imparţiali, mai ales în an electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.