Astăzi, miercuri, 22 septembrie a.c., șeful DSU Raed Arafat a dat ordin pentru detașarea a doi medici ATI de la Spitalul Județean Argeș la Spitalul Orășenesc Mioveni și a doi medici infecționiști care să plece de la Spitalul Județean Argeș pentru a acorda asistență medicală de specialitate la Spitalul Orășenesc Mioveni. De asemenea, conform aceluiași ordin, doi medici rezidenți vor ajunge la Spitalul Județean Argeș începând de mâine, 23 septembrie a.c., când se vor deschide atât linia de ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, cu 17 paturi, cât și Secția de Boli Infecțioase cu 62 paturi pentru bolnavii COVID și 7 paturi pentru suspecții de COVID.

Solicitările au fost făcute către CNSU de DSP Argeș și fac parte din planul de reziliență al rețelei sanitare.

Anunțul a fost făcut de către subprefectul Lucian Ionescu, cel ce deține interimar funcția de prefect al județului Argeș.

”Astăzi am convocat CJSU pentru luarea unor decizii cu privire la mișcări ale personalului medical în contextul epidemiologic actual întocmit de DSP Argeș la propunerea spitalelor. Astfel, s-a stabilit solicitarea către CNSU și CJCCI a aprobării unor detașări, dar și a suplimentării personalului medical după cum urmează:

– solicitare 3 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi Spitalul Județean de Urgență Pitești – Secția ATI COVID cu 15 paturi;

– solicitare 3 medici specialiști/primari ATI, din care 1 medic specialist/primar din Spitalul  Județean de Urgență Pitești și 4 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 17 paturi a Spitalului Orășenesc Mioveni;

– detașare 2 medici în specialitatea Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Pitești către Spitalul Orășenesc Mioveni și se solicită 2 asistenți  medicali radiologie, care vor deservi Secția Boli Infecțioase COVID a Spitalului Orășenesc Mioveni;

– se solicită 2 medici confirmați în specialitatea ATI și 1 medic rezident ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 8 paturi a Spitalului Municipal Câmpulung din județul Argeș.

Aceste solicitări vin la propunerea DSP și în urma unor discuții pe care le-am avut în videoconferința de ieri, marți, 21 septembrie a.c., la care au participat și managerii de spitale. La videoconferință au participat primul-ministru, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat.”, a mai precizat reprezentantul Guvernului în Teritoriu Lucian Ionescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.