În ultimele 24 de ore, potrivit ultimei statistici a DSP Argeş transmisă Prefecturii în această dimineaţă, numărul persoanelor diagnosticate pozitiv cu boala COVID-19 a ajuns la 25. Mai exact a crescut numărul îmbolnăvirilor, confirmate, cu 11.

În mare majoritate cazurile raportate sunt din zona Muscel, respectiv municipiul Câmpulung şi alte trei comune limitrofe: Godeni, Bughea de Jos şi Dragoslavele.

În condiţiile în care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au apărut mai multe cazuri cu simptome asociate COVID-19, însă nu au fost încă confirmare, fiind aşteptate rezultatele testelor.

Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, îi asigură pe cetățenii din județ că vor fi luate absolut toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Pentru că există îngrijorări pentru zona de nord a județului, prefectul Emanuel Soare a transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei Godeni să întrunească, luni, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență. Acestea vor evalua situația și vor transmite către  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerile de măsuri suplimentare, dacă acestea se impun. Deocamdată, prefectul a dispus mai multe patrule în zonă, pentru ca cetățenii să respecte prevederile ordonanțelor militare.

„Cel mai important lucru, în această perioadă, este să fim atenți la știrile false sau alarmiste care circulă în mediul online. Există o mai mare concentrare a cazurilor suspecte sau pozitive în partea de nord a județului, dar acest lucru nu justifică teama generalizată sau propunerile de închidere a vreuneia sau a alteia dintre localitățile județului. Toate cazurile se cunosc la nivel național, situația este raportată și se analizează măsurile ce trebuie luate, conform ordonanțelor militare în vigoare.

Au fost luate măsuri suplimentare de patrulare în zonă, a crescut numărul forțelor de ordine care verifică modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă regulile. De asemenea, a fost transmis autorităților locale să se verifice fiecare gospodărie din zonele afectate, pentru a se transmite cetățenilor necesitatea de a sta în locuință și de a-și limita la minimum deplasările. Avem asigurarea că cetățenii acestor localități respectă aceste recomandări pentru evitarea oricărei posibilități de transmitere a COVID 19.

Sâmbătă, am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, CLSU pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate.

Având în vedere că situația privind numărul persoanelor pozitive dintr-o anumită localitate a fost deja comunicată la minister, în urma analizei solicitărilor celor două comitete locale pentru situații de urgență, dacă CJSU va considera că sunt îndeplinite condițiile, se va solicita închiderea localității respective.

Muscelenii și argeșenii, deopotrivă, sunt în siguranță. Doar să înțeleagă să respecte regulile și să aibă încredere în noi și în informațiile pe care le transmitem”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.