Mâine, duminică, 29 martie a.c., reprezentantul Guvernului în teritoriu Emilian Soare a convocat o întrunire a tuturor managerilor de spitale din judeţ şi conducerea DSP Argeş, într-o şedinţă restrânsă a CJSU, pentru analiza și închiderea discuțiilor privind spitalele COVID-19 din judeţul Argeş.

„Din fericire pentru județul Argeş, de trei zile nu avem cazuri suspecte noi. Sper că toată lumea înţelege urgența și gravitatea perioadei pe care o traversăm. Cine nu dorește să se implice în luptă împotriva stârpirii acestui virus, să plece acasă! Nu e nici timp și nici loc pentru teamă, lașitate, renunțare, orgolii, lupte politice sau de altă natură. Avem nevoie de lideri puternici care să își asume, personal și instituțional, cu maturitate și responsabilitate, deciziile sau acțiunile necesare.”, a concis prefect Emilian Soare

Întrunirea vine în urma discuţiilor ce au avut loc după ultimele decizii luate de CJSU vizavi de modul în care va fi gestionată situaţia pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Pentru că nu dorit argeşeni cu COVID-19 în spitalul lor, mai mulţi medici din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni au ameninţat cu demisia, unii dintre ei chiar şi le-au dat fără a ţine cont de jurământul lui Hippocrate, timp în care la Spitalul din Câmpulung liderul de sindicat, Gabriel Eana a strâns semnături de la asistentele medicale sub promisiunea unui spor salarial de 80 la sută pentru a se aduce cazurile de COVID-19 la Câmpulung.

În paralel cu cele expuse mai înainte unii dintre cei mai buni medici din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung şi-au dat acordul pentru a se transfera, pe perioada crizei epidemiologice, la Spitalul Orăşenesc Mioveni pentru a trata pacienţi diagnosticaţi cu virusul ce a pus pe jar întreaga planetă.

Concluzia prefectului fiind clară: „Toate deciziile CJSU sunt obligatorii!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.