PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA INFORMAȚIILE CARE AU CIRCULAT AZI ȘI ÎNCĂ CIRCULĂ ÎN CÂMPULUNG CU PRIVIRE LA CORONAVIRUS

“Am fost abordat, astăzi, de mulți câmpulungeni pentru a confirma sau infirma informațiile apărute în spațiul public cu privire la persoane din Câmpulung infectate sau suspecte de infectare cu Coronavirus. În acest sens, vreau să fac următoarele precizări:
1. Odată cu decretarea stării de urgență au fost luate mai multe decizii printre care și aceea conform căreia toate cazurile pozitive sunt comunicate la nivel național doar de către Grupul Strategic de Comunicare. Așadar, nicio oficialitate la nivel local sau județean nu are dreptul sa comunice aspecte despre cazuri pozitive. Dacă face acest lucru, încalcă legea într-o perioadă în care ne aflăm în stare de urgență.
2. Dacă aveți temeri legate de cazuri pozitive în Câmpulung, nu aflarea acestora vă va proteja, ci statul acasă cât mai mult și evitarea oricărui contact cu alte persoane. Comunicarea persoanelor care sunt depistate pozitiv nu este permisă nici de către măsurile luate prin decretarea stării de urgență, dar nici de către Regulamentul de Protecție al Datelor cu Caracter Personal.
3. Cu privire la persoanele suspecte și testate, faptul că rezultatul testului vine cu întârziere poate reprezenta o veste bună, crescând șansele ca rezultatul să fie negativ. De principiu, rezultatele pozitive sunt anunțate imediat pentru ca persoana pozitivă să fie transferată cât mai repede la unități spitalicești dedicate pentru tratarea COVID-19. Rezultatele negative nu sunt prioritare, prioritate având transmiterea rezultatelor pozitive.

Toate cele de mai sus reprezintă măsuri pentru protejarea persoanelor infectate și pentru atenuarea stării de panică în rândul populației.
Vă rog să încercați să vă protejați pe voi și să protejați familiile voastre. Lăsați autoritățile să-și facă treaba și voi faceți tot ce puteți și ce ține de voi. Sunt momente grele dar, în niciun caz panica și isteria nu sunt soluții pentru rezolvarea crizei prin care trecem. Aveți încredere că uniți o sa depășim această grea încercare pe care o resimt multe state la nivel internațional.”, este ceea ce a scris pe profilul său de Facebook fostul consilier local PNL Lucian Ionescu, actual director al Cancelariei prefectului judeţului Argeş.

Cert este că în cazul în care câmpulungenii nu vor înţelege că nu este de glumă cu acest virus, care a făcut şi face mii de victime în întreaga lume, sfaturile autorităţilor şi presiunea amenzilor usturătoare vor fi în van, iar de cazuri de îmbolnăviri vom auzi până ce tot omul conştientizează că în primul rând cea mai bună este prevenţia.

Până ce vom auzi numai de bine staţi în casă şi ieşiţi numai dacă este stringent sau urgent!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.