Președintele PMP, Eugen Tomac, îndeamnă la o relație mai bună între stat și Biserică, declarând că „românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc”.

„Relația statului cu Biserica în pandemie. În mod just, atât cetățenii, cât și preoții au reacționat la anumite măsuri și decizii disproporționate ale autorităților locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituțiile din România, s-a conformat și a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat și Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greșit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate și acțiune comună.

Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism. De aceea, forțele de ordine ar trebui să fie vigilente și să se comporte cu maximă prudență în perioada următoare. Cetățenii acestei țări vor respect și aplicarea unitară a legii. Imaginile cu oamenii înghesuiți în aeroport  în plină stare de urgență nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu polițiștii care intră într-un lăcaș de cult și împart sancțiuni într-o manieră revoltătoare”, declară Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „Noi vom fi mereu alături de Biserică și vom apăra toate cultele din România. O țară fără credință devine o țară fără viitor”

„Consider că Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei. Repet, într-un moment în care milioane de români simt mai mult ca oricând că singura speranță pentru a trece cu bine de această criză este Credința!

Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Firește, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii. Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot așa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare.

O spun în mod deschis și asumat. Noi vom fi mereu alături de Biserică și vom apăra toate cultele din România. O țară fără credință devine o țară fără viitor.

Prin credință Mișcăm România înainte!”, a completat președintele PMP, Eugen Tomac.

Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, la comanda PMP – Partidul Mişcarea Populară, Filiala Argeş, Cod Mandatar Financiar  11200012

Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, la comanda PMP – Partidul Mişcarea Populară, Filiala Argeş, Cod Mandatar Financiar  11200012
Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, la comanda PMP – Partidul Mişcarea Populară, Filiala Argeş, Cod Mandatar Financiar  11200012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.