Potrivit planului anual al achiziţiilor publice postat recent (23 august 2019) pe site-ul oficial al primăriei municipiului Câmpulung, instituţia a alocat, în lunile iunie – iulie 2019, unele sume pentru… „servicii de supraveghere a lucrărilor (dirigenţie de şantier)” şi „servicii de auditare financiară” pentru un proiect de lucrări contractat, dar încă neînceput. Este vorba de contractul de proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul de „Reabilitare strada Negru Vodă și strada Republicii de la intersecția cu strada Poenaru Bordea până la intersecția cu strada Petre Zamfirescu, în Municipiul Câmpulung”.

Un proiect cu o valoarea totală estimată a contractului de 5.576.339,9 lei alcătuită din:

–  proiectare 143.585 lei fără TVA

–  asistenţă tehnică 26.252,49 lei fără TVA

–  construcţii – instalaţii: 5.406.502,41 lei fără TVA.

Un proiect pentru care primăria a alocat sumele defalcat, respectiv: 5.576.339,9 lei  pentru  „reabilitare”, 26.252,49 lei pentru „servicii de auditare financiară” şi 52.504,97 lei pentru          „dirigenţia de şantier”. Deşi contractul a fost încheiat pentru suma de 5.530.577.91 lei.

Societatea CONTEH BARENGOTT, cea care trebuia să înceapă lucrările de ceva vreme, este cunoscută la nivelul primăriei Câmpulung ca „firma mamei lui Răuţoiu”, firmă care la data încheierii contractului era inactivă, fiind reactivată la puţin timp după încheierea contractului de lucrări.

Pe scurt, proiectul ce are ca principal scop reabilitarea Bulevardului „Pardon” are la bază un contract mai mult decât ciudat şi nişte calcule şi mai ciudate. Cert fiind că la un calcul estimativ, la ora actuală lucrările sunt estimate la circa 8 milioane de lei, fără a mai pune în calcul eventualele rectificări bugetare pentru a fi suplimentate sumele iniţiale, aşa cum s-a întâmplat şi la contractul pentru amenajarea Pieţei Primăriei Câmpulung. Un alt proiect despre care ar fi foarte interesant să ne vorbească primarul municipiului Liviu Ţâroiu, făcând o trecere în revistă a costurilor estimate iniţial şi a costurilor finale, precum şi o informare privind întârzierile pe care le-au avut, în finalizarea lucrărilor, firmele familiei Răuţoiu.

De asemenea pentru a se da dovadă de transparenţă totală, primăria ar trebui să facă publice datele cu privire la măsurile legale şi eventualele penalităţi aplicate pentru întârzierea lucrărilor în cadrul tuturor contractelor pe care firmele familiei Răuţoiu le are încheiate, pe bani publici, cu municipiul Câmpulung.

Până atunci, nu putem face decât să ne încurcăm în cifre, să asistăm cum se fac rectificări peste rectificări bugetare şi cum tone de betoane iau locul spaţiilor verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.