Pentru că la Câmpulung totul e posibil, noul magazin chinezesc din fosta Piaţă Vişoi a fost deschis fără autorizaţii de funcţionare de la ISU şi Primărie

Neeliberarea bonurilor fiscale este una dintre vechile practici ale investitorilor chinezi din Big&Small, ce şi-au deschis la Câmpulung un nou magazin în spaţiul fostei Pieţe Vişoi, o locaţie concesionată de la primăria Câmpulung pentru o redevenţă lunară de 24.000 lei, sumă de care au fost scutiţi de la plată pentru o perioadă de şase luni. Perioadă pe care chinezii au avut-o la dispoziţie pentru a-şi reamenaja spaţiul şi a-şi obţine actele necesare desfăşurării unei activităţi legale.

Numai că, magazinul a fost deschis de câteva zile, iar pe uşa de la intrare stă martor, la ilegalităţile afacerilor desfăşurate de chinezi la Câmpulung, un anunţ prin care recunosc că „acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de funcţionare”.

Cu doar câteva zile înainte de deschiderea magazinului, o anumită persoană, foarte cunoscută local, a încercat să le pună pile chinezilor pentru a li se elibera, de la primărie, autorizaţia de funcţionare, deşi primăria a refuzat eliberarea acesteia până la obţinerea avizului de funcţionare din partea ISU. Document necesar datorită faptului că spaţiul este foarte mare, existând şi foarte multe materiale inflamabile.

La primăria Câmpulung, la ora actuală, nu există nici o cerere pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare şi nici un document din care să reiasă că au fost depuse la ISU actele necesare obţinerii avizului, precum şi că magazinul poate funcţiona, deşi actele încă nu au fost emise.

Obţinerea autorizaţiei de funcţionare:

 • acte necesare :
 • cerere tip;
 • acordul de principiu obţinut anterior (în original);
 • avizele solicitate de Consiliul Local înscrise in acordul de principiu;
 • contractul de servicii locale pentru colectarea gunoiului (copie);
 • certificatul de urbanism sau autorizaţia de construcţie, după caz ( copie );
 • alte documente specificate în acordul de principiu;
 • dovada plăţii taxei de autorizare stabilită prin HCL

Obligaţii ale societăţilor comerciale care au autorizaţie de funcţionare :

 • obţinerea vizei anuale: – în fiecare an între 1 – 31 ianuarie societăţile comerciale au obligaţia de a solicita viza anuală şi documentele care se vor depune în acest sens vor fi:
 • cerere tip;
 • dovada plăţii taxei de viza stabilita prin HCL;
 • toate documentele depuse la solicitarea vizei autorizaţie se vor depune în original pentru a se dovedi valabilitatea acordului instituţiilor de specialitate pentru perioada ianuarie an curent – ianuarie an următor.

Societăţile comerciale au obligaţia de a desfăşura activitatea comercială în limita obiectului înscris în autorizaţia de funcţionare.

În cazul modificării: datelor de identificare a societăţii ( denumire, adresa, statut obiect de activitate ) sau a denumirii şi/sau obiectului de activitate a societăţii comerciale, se va solicita o nouă autorizaţie de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.