Pe moment, a dispărut bomba ecologică de sub Podul de la Gardă! Dar până când?

În urma sesizărilor făcute de preşedintele ALDE Câmpulung Florin Bivol, echipele SPADPP Câmpulung au intervenit în forţă pentru a face curăţenie pe strada Maramureş, sub Podul de la Gardă, unde zona devenise o reală groapă de gunoi.

“De multe ori am atras atenţia asupra faptului că zona de sub Podul de la Gardă a fost transformată în groapă de gunoi. Acum, după aproape doi ani, în urma a nenumărate sesizări adresate autorităţilor şi-n urma semnalelor de alarmă transmise prin mai multe mijloace de comunicare, într-un final lucrurile se mişcă. S-au luat măsuri, nu cele de prevenţie și de stopare a depozitării gunoiului pe domeniul public, ci acelea de a face curăţenie după cei ce încalcă periodic orice limite ale bunului simţ.

Până ieri, sub podul de pe Calea Braşovului (Podul de la Gardă) se adunase un munte de mizerii. Tone de gunoaie menajere, deşeuri din construcţii ori demolări, chiar și mobilier, mizerii ce provin din zona limitrofă a municipiului nostru. Sursă de infecţie adusă cu tractorul, căruţa, sau cu remorca (aşa cum arătam în postările mele anterioare – vezi materialele video).

În sfârşit, astăzi, Administraţia Publică Locală a făcut primul pas şi a degajat gunoiul ce se ridica ameninţător către partea carosabilă a podului, afectând grav calitatea aerului, a apei, a mediului înconjurător şi sănătatea oamenilor care locuiesc în Câmpulung!

Nu aş dori să comentez modul în care s-a degajat zona, ci aş putea spune că “niciodată nu e prea târziu”, dar totuşi….nu cred că era nevoie să vină peste noi această pandemie, această criză epidemiologică, pentru a ne aduce aminte  de regulile de bază ce trebuiesc respectate, atât de către noi, cât şi de către cei care ar trebui să ne reprezinte interesele pe plan local, pentru a ne proteja sănătatea şi calitatea vieții, şi să adopte măsurile administrative necesare pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple!”, este ceea ce a precizat Florin Bivol pe profilul său de Facebook.

Interesant este de văzut cât o să dureze minunea de a fi curăţenie în zona Podului de la Gardă, cunoscut şi la Podul Uzinii, în situaţia în care foarte mulţi musceleni, în special din zona Nămăieşti, aduc gunoiul cu căruţa “la oraş”, pentru a nu plăti taxe de salubritate mai ales pentru deşeurile provenite din demolări sau alte lucrări de construcţii.

Oricâtă curăţenie ar face autorităţile locale, prin serviciul de specialitate (SPADPP), până nu sunt prinse câteva persoane şi “arse” în baza Legii, această veche practică, de transformare a unor zone în bombe ecologice, o să existe şi în continuare. Şi nu este numai cazul Podului de pe Calea Braşovului, ci şi a altor zone de pe raza municipiului, unde maldărele de gunoaie cresc de la o zi la alta şi sunt în permanent ridicate de firma de Salubritate la cererea Primăriei sau de oamenii SPADPP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.