Cafeneaua Coloniale, de pe strada I. L. Caragiale din Câmpulung, este unul dintre locurile ajunse celebre la nivel naţional şi internaţional datorită celor ce i-au călcat pragul.

Toţi cei ce au poposit pentru câteva minute, transformate chiar şi-n ore, în Cafeneaua Coloniale din municipiul Câmpulung, au rămas plăcut surprinşi nu numai de ospitalitatea gazdelor, dar şi de aerul boem ce-nvăluie subtil aroma de cafea de calitate, dând o savoare deosebită dulciurilor coapte în casă şi mai mult gust siropurilor naturale asezonate cu fructe proaspete.

Cafeneaua Coloniale este o mică afacere de familie, ce nu a fost făcută cu intenţia de îmbogăţire, ci din pasiunea pentru frumos. O afacere ce demonstrează că oriunde s-ar afla „omul sfințește locul”.

Pentru proprietarii micii cafenele aflate la subsolul casei în care, pentru o scurtă perioadă de timp, a copilărit artistul Marcel Pavel, totul a început în momentul în care au dorit să dea o utilitate unui imobil pe care-l achiziţionaseră cu ceva timp în urmă.

Aşa s-a născut Cafeneaua Coloniale, locul descris de foarte mulţi ca fiind „intim”, „plăcut”, cu „muzică de calitate”, etc. Un loc dincolo de rutina obişnuită, un loc care te face să te simţi unic, datorită modului în care a fost amenajat.

„Intrarea aceea te atrage ca un magnet! Am trecut cu maşina pe lângă Cafenea şi a trebuit să mă opresc. Cobori treptele şi te aşteaptă un loc unde niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. Ai crede că cineva şi-a lăsat o parte din el între acei pereţi. Arată extraordinar, este evident că nişte oameni şi-au folosit întregul potenţial creativ pentru a făuri acel locşor. Am plecat de acolo visător şi fără griji şi nu este de la faptul că am savurat un cappuccino excelent realizat, cu o brioşă proaspătă şi pufoasă, cu care se potrivea perfect, nici de la faptul că apa atinsă cu un strop de lămâie, servită într-o carafă deosebită, este oferită din partea casei, ci de la interacţiunea cu oamenii frumoşi de acolo. Îmi pare rău că locaţia nu este promovată suficient, că oameni care trăiesc zi de zi în Câmpulung nu au auzit niciodată de ea, că nu descreţeşte mai multe frunţi!”, este numai una dintre numeroasele concluzii pe care le-au tras cei ce au devenit prietenii Cafenelei Coloniale.

Nu putem încheia fără a aminti de tricourile pictate manual, dintr-o joacă, de către proprietari şi puse la vânzare, pentru că au fost apreciate şi comandate într-o gamă variată de culori.

Pe scurt, putem spune că şi la Câmpulung se întâmplă şi lucruri bune şi că măcar o dată în viaţă este bine să intri într-un loc care-ţi oferă plăcerea de a te simţi „ca la mama acasă”, cu posibilitatea de a cunoaşte oameni noi, frumoşi şi care să-ţi ofere în primul rând un zâmbet cald şi prietenos într-o atmosferă de început de secol XX.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.