Ieri, prefectul de Argeş, Emanuel Soare a precizat că, la ora actuală, în Spitalul Municipal Câmpulung sunt internaţi mai mulţi pacienţi cu COVID-19 decât sunt internaţi în Spitalul Orăşenesc Mioveni.

De precizat fiind că Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat ca spital suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 cu comorbidităţi, în timp ce în Spitalul TBC Câmpulung sunt internate persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, însă asimptomatice.

Din zvonuri, în lipsa unor date oficiale, care sunt strict secrete, la Spitalul Municipal sunt internate circa o sută de persoane, iar Spitalul TBC este arhiplin. Cu toate că, mai multe voci din sistemul medical câmpulungean critică modul în care criza COVID-19 este gestionată la nivel de Câmpulung. Aici neputând să fie trecută cu vederea nici pandemia locală de… manageri.

Pentru că, zgomotoasele suspendări ale managerului ec. Nicolaie Alexe şi înlocuirea sa, mai întâi cu dr. Andrei Aron şi mai apoi cu dr. Grigore Stănescu, au creat un gol la nivelul conducerii unităţii spitaliceşti din Câmpulung. Asta dacă punem în balanţă şi faptul că managerul suspendat, economistul Alexe, şi urmaşii săi interimari n-au prea avut norocul de a se putea ocupa de soarta Spitalului. Medicul Aron fiind înlocuit urgent, iar Stănescu numit recent se află acum în concediu medical.

Mai mult de atât, mult aşteptata evaluare a managerului suspendat Nicolaie Alexe, care trebuia să aibă loc la finele lunii iunie, a fost amânată cu trei luni pe motiv de pandemie COVID-19.

Timp în care, în aceste zile, Spitalul Municipal Câmpulung este condus de echipa formată din membrii Comitetului Director, respectiv:

Dr. Podea Iuliana – Alina – Director medical;

Ec. Cristian Marinela – Director financiar contabil;

As. Cheche Aida Florina – Director de îngrijiri.

Şi totul în timp ce pacienţii COVID în stare gravă, ce ar avea nevoie de Terapie Intensivă, sunt trimişi prin ţară la spitale suport de prin Vâlcea, Ploieşti, Braşov… O altă poveste extrem de dureroasă care, dacă iese la suprafaţă, poate scoate la lumină modul în care pandemia SARS-CoV-2 este “pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”!

Ca să încheiem cu orgoliile şi cu interese financiare ce sunt la o scânteie de a arunca în aer ghemul încâlcit al donaţiilor şi cel al cheltuirii banilor… un subiect despre care e prea mult de comentat.

Şi totuşi, ţinta finală pare a fi, mai degrabă, prinderea fondurile europene în detrimentul sănătăţii populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.