Omul de afaceri Marian Rădulescu, candidatul Pro România la fotoliul de primar al Câmpulungului: „… de peste 20 de ani, niciun primar nu a reuşit să atragă investitori. Parcă suntem blestemaţi! Mereu m-am întrebat de ce la alţii se poate şi la noi, nu?”

Candidatul Pro România pentru funcţia de primar al municipiului Câmpulung, omul de afaceri Marian Rădulescu, este nu numai un muscelean autentic, ci şi printre primii antreprenori locali. În 1990 a avut curajul de a-şi începe propria afacere, iar vreme de 30 de ani a muncit din greu pentru ca, astăzi, să poată privi spre viitor şi să-şi dea seama că fără implicare directă nu se poate face nimic şi pentru comunitate.

„Faptul că în toţi aceşti ani, de după Revoluţia din ’89 până în anul 2004, Câmpulungul a fost unul dintre cele mai industrializate oraşe m-a determinat să rămân în oraşul natal şi să-mi croiesc, acasă, o afacere care să-mi asigure un trai decent mie şi familiei mele. Pot spune că au fost ani buni şi prosperi pentru firma pe care o conduc de trei decenii. Nu îmi place să îmi fac portrete, dar ce cei mă cunosc, şi nu puţini, ştiu că sunt un om serios, parolist, pentru că eu întotdeauna mi-am respectat cuvântul dat. La noi, oamenii de afaceri, o lege nescrisă spune că o mână strânsă parafează o afacere, nefiind nevoie de o hârtie care să acopere promisiunea dată. Ţin foarte mult la respect, prietenie, profesionalism, urăsc mincinoşii, oamenii duplicitari şi sper să nu fiu niciodată obligat să-mi încalc aceste principii.”, este scurta autoprezentare pe care şi-a făcut-o Marian Rădulescu din postura de candidat al Pro România pentru funcţia de primar al municipiului Câmpulung.

Omul de afaceri este de o modestie rar întâlnită şi pentru cei ce-l cunosc destul de bine a fost o surpriză să afle că, peste noapte, a devenit unul dintre aspiranţii la fotoliul de primar.

Marian Rădulescu nu promite, ci vrea să facă. Este extrem de optimist şi speră ca şi câmpulungenii să fie la fel de încrezători că un om care şi-a condus propria afacere vreme de 30 de ani poate conduce şi municipiul Câmpulung fără a avea experienţă politică şi fără a promite lucruri ce nu se pot realiza la minut, deşi pe plan local există mult prea multe probleme ce trebuie rezolvate.

„Eu, cred că singura şansă este atragerea fondurilor europene, în special pentru infrastructură şi utilităţi.  Un alt punct, atragerea de investitori, care ar putea fi şi balonul nostru de oxigen în crearea de noi locuri de muncă. Faptul că mulţi câmpulungeni s-au întors din străinătate unde au plecat pentru a-şi susţine familiile trebuie să-i mobilizeze pe politicienii locali, dar şi pe primar să-i atragă cu asigurarea de locuri de muncă. Nouă ne-au plecat toţi meseriaşii. Către ei trebuie să ne îndreptăm atenţia şi să-i convingem să rămână acasă unde pot câştiga aproape ca afară. În actualul context al pandemiei, se ştie că va urma o criză majoră. Trebuie să fim pregătiţi pentru că mulţi îşi vor pierde locurile de muncă. Trebuie să ne gândim cum le vom asigura acestor oameni pâinea de zi cu zi. Ştiu că nu este uşor, dar dacă este înţelegere şi  omenie putem să facem asta împreună, toate partidele. Şi, mai cred că trebuiesc continuate toate proiectele demarate pentru că aşa-i în legea firii. Trebuie să termini un lucru pe care l-ai început. Dar nu oricum şi nici când vrei tu.

Unul din proiectele mele de suflet, este îmbunătăţirea proiectului actual de reabilitare a centrului istoric. Actualul primar a făcut destule, dar nu îndeajuns. Mai sunt foarte multe până ce oraşul nostru va arăta aşa cum merită şi mai ales cum a fost cunoscut de decenii: un oraş de munte, liniştit, cu aer curat, cu clădiri istorice de mare anvergură care îşi aşteaptă turiştii să-l viziteze şi apoi, să se reîntoarcă iar şi iar.

Acum,în acest moment nu ştiu exact care ar fi soluţia cea mai eficientă pentru atragerea investitorilor. Îmi este greu să mă pronunţ, mai ales că de peste 20 de ani, niciun primar nu a reuşit să atragă investitori. Parcă suntem blestemaţi! Mereu m-am întrebat de ce la alţii se poate şi la noi, nu? Dar sunt optimist cu privire la viitor şi aceasta este şi cauza pentru care m-am decis să fiu unul dintre cei zece candidaţi pentru Primăria Câmpulung.”, ne-a mai declarat Marian Rădulescu.

PROPUNERI PRO ROMÂNIA PENTRU CÂMPULUNG

  1. Reabilitare centrul Câmpulungului, Piaţa Centrală (cu două – trei nivele de spaţii pentru parcare autoturisme şi degajarea/descongestionarea străzilor adiacente centrului, sufocate de lipsa parcărilor).
  2. Pentru cartierele Grui şi Rotunda – Vişoi, identificarea de comun acord cu locuitorii zonei, a unor locaţii pentru realizarea a două pieţe agroalimentare, care să ducă la scăderea presiunii pe zona centrală şi, să aducă un plus de confort locuitorilor acestor zone.
  3. Completarea cu utilităţi a cartierelor şi zonelor adiacente şi marginale ale Câmpulungului, inclusiv prin extinderea reţelelor de gaze pe finanţarea viitoare, 2021-2027, prin care România va avea alocate fonduri de peste 800 milioane Euro. Este un proiect care duce la o singură concluzie: la sfârşitul mandatului nu va mai exista nicio stradă fără conexiune la gaze.
  4. Din fondurile europene alocate învăţământului se va realiza reabilitarea, modernizarea şi dotarea tuturor şcolilor din zonă. De asemenea, vom sprijini printr-un cadru legal dotarea atelierelor de arte şi meserii existente în unităţile de învăţământ.
  5. Crearea de terenuri de sport în fiecare cartier, prin realizarea a minim o bază sportivă în aer liber.
  6. Sprijinirea tuturor activităţilor de turism şi agroturism specifice zonei noastre.
  7. Încheierea de parteneriate public-private, pentru crearea de noi investiţii care să ducă la creşterea exponenţială a locurilor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.