Oficial! Câmpulungul poate fi declarat „Iadul lui Dorel”! Un microbuz a căzut într-un şanţ al unei noi reţele de canalizare!

Lucrările de investiţii au început să le creeze pagube câmpulungenilor

Luni seară, un microbuz al unei firme de transport public local a căzut în „capcana”constructorilor agreaţi de primăria municipiului Câmpulung.

Pe strada Petre Ţuţea din Câmpulung se lucrează de ceva vreme la extinderea reţelei de canalizare, lucrări executate de asocierea a două firme locale (SC Sercop ADN SRL şi SC Cornea Ind Construct SRL). Acelaşi firme care execută şi lucrările la extinderea reţelei de alimentare cu apă pe strada Valea Bărbuşii.

Pe respectiva stradă se găsesc şi mai multe spaţii ale unor societăţi comerciale, printre care şi depozitul unei firme ce comercializează materiale de construcţie, dar şi garajul unei firme de transport public.

În jurul orei 20.00, unul dintre şoferii firmei de transport persoane s-a dus cu microbuzul la garaj pentru o verificare de rutină. La intrarea în curtea societăţii nu a avut nici o problemă, însă în momentul în care a dorit să scoată microbuzul din curte nu a mai reuşit, pentru că pământul pus în şanţul făcut de cei ce execută lucrări în zonă nu a fost tasat suficient, iar microbuzul pur şi simplu a rămas îngropat într-o baie de noroi.

„Nu ştiu cum putem să mai scoatem maşina de aici. Încă de la prima vedere se poate constata că s-au produs şi pagube substanţiale. Maşina a fost avariată, iar mâine la prima oră trebuia să plece în cursă. Ca să nu mai completez şi că în garaj mai sunt alte două microbuze care la prima oră trebuie să fie pe traseu, iar ieşirea este blocată. Nu există nici un semn de lucrări, nu există nici un panou, lucrările sunt executate haotic. Nimeni nu ne-a tras atenţia, măcar verbal, că există risc la intrarea şi ieşirea din proprietate. Se lucrează sub orice critică, îşi bat joc de noi şi ne mai distrug şi bunurile. Să vină firmele care lucrează în zonă, să ne scoată maşina din şanţ şi să ne-o repare. Ceea ce ni s-a întâmplat depăşeşte orice imaginaţie!”, ne-a precizat reprezentantul firmei de transport persoane.

La faţa locului a fost chemat şi un echipaj al Poliţiei Municipale Câmpulung, care nu a putut decât să constate împrejurările în care a fost avariat microbuzul şi că nu există victime.

Cert este că acest incident trebuie le să dea de gândit autorităţilor locale, care ar trebui să le impună celor ce execută lucrările în baza unor contacte cu municipalitatea să respecte şi toate legile în vigoare privind organizarea şantierelor de construcţii pentru realizarea unor investiţii din bani publici.

În mare majoritate, lucrările executate pe domeniul public şi privat al municipiului Câmpulung sunt lipsite de organizarea de şantier, deşi legea este clară şi se impune nu numai delimitarea zonei în care se lucrează, ci şi obligativitatea afişării, la loc vizibil, pe toată perioada desfăşurării lucrărilor, a panourilor de identificare.

Constructorii care reuşesc să se menţină în topul favoriţilor la lucrări pe banii statului par a fi total dezinteresaţi să execute lucrările „ca la carte”, adică să îşi amenajeze corespunzător zonele de lucru, să exceleze prin calitate şi să îşi pună, la vedere, „cărţile de vizită”. Lucruri ce, în viitor, le-ar putea aduce nu numai satisfacţia financiară al unor câştiguri bine meritate, dar şi surpriza de a fi apreciaţi şi căutaţi de investitori.

Până la a avea parte şi de minuni la Câmpulung, aşteptăm să vedem cum se vor rezolva lucrurile în cazul microbuzului avariat din vina unor constructori ce ar trebui să se autointituleze, pe moment, „cârpaci pe bani publici”! Deşi, încă de la prima vedere, este foarte clar că cele două firme ce execută lucrările se fac responsabile de producerea pagubelor, iar în cazul în care nu va exista o înţelegere pe cale amiabilă, va fi foarte interesant de urmărit cum se va încheia totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.