Noutăţi privind şantierul din Piaţa Primăriei! Când se vor relua lucrările şi unde se caută muncitori?

Primarul municipiului,  Liviu Ţâroiu, poartă discuţii zilnice cu reprezentanţii celor două firme asociate ce au contractul de lucrări la amenajarea Pieţei Primăriei.

„Încă n-au finalizat contractarea (n.red. găsirea forţei de muncă calificată), am avut astăzi (n. red. luni, 24 septembrie 2018) o discuţie cu amândoi reprezentanţii societăţilor. Le-am dat termen până la finalul acestei săptămâni şi au promis că rezolvă. Dacă nu le fac scris, le fac acţiuni, vom vedea ce se întâmplă. Mi-au spus că au găsit două societăţi, dar să vedem dacă se şi încadrează în banii care-i iau (n. red. 6.400.000 lei fiind suma prinsă la buget pentru lucrare). Deocamdată se lucrează la scos pavelele ca să se apuce de partea electrică, la conductele de canalizare pentru arteziană, să aibă alte activităţi decât partea unde au probleme. Lucrările sunt în grafic, dar trebuie să fie refăcute pentru a se vedea când vor fi gata alte lucrări.”, este ceea ce ne-a declarat primarul Liviu Ţâroiu cu privire la ce se întâmplă cu lucrările de la proiectul de amenajare al Pieţei Primăriei, proiect stagnat în acest moment.

Cert este că muncitorii ce sunt văzuţi în aceste zile lucrând la scoaterea pavelelor din zona Pieţei Primăriei, deja denumită de câmpulungeni  „Primăria Beach”, sunt angajaţii SPADPP (societatea din subordinea primăriei Câmpulung), care scot şi preiau pavelele pentru a le refolosi în alte zone. Asta, pentru că, firmele asociate ale familiilor Răuţoiu, cele care au câştigat licitaţia de lucrări, sunt în căutare de muncitori calificaţi pe diverse domenii cerute de proiectul demarat.

Mai mult, patronii celor două firme sau reprezentanţii lor, dar şi oameni din directa subordine a primarului Liviu Ţâroiu caută societăţi sau zilieri care să lucreze la „plaja primăriei”, pentru ca lucrările să fie finalizate la termen.

Câţiva lucrători, ai unui om de afaceri muscelean, povestindu-se mai mult râzând cum, cineva, din primăria Câmpulung, a încercat să-i „racoleze” pentru a munci zece ore pe zi la Piaţa Primăriei, pentru 250 lei plătiţi cu ziua. Oamenii spunând că, în ciuda ofertei generoase, nu au dat curs invitaţiei de a-şi părăsi actualul loc de muncă, unde nu numai că au parte de stabilitate, dar şi patronul se poartă bine cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.