Natura le-a făcut câmpulungenilor cel mai frumos dar de Crăciun – „Luna Curcubeu”

În noaptea de 22 spre 23 decembrie, în jurul orei 02.00, pe cerulcurcubeu lunar la Campulung 1 Câmpulungului a putut fi văzut un imens curcubeu format în jurul Lunii.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, „Luna Curcubeu” este un fenomen foarte rar şi mai ales deasupra României.
În jurul Lunii se crease un cerc de lumină conturat de curcubeu, o imagine surprinzătoare surprinsă de puţini câmpulungeni dată fiind ora la care s-a petrecut.
Oamenii de ştiinţă au explicat că și lumina lunii este capabilă să ajute la formarea unui curcubeu, mai ales a celor din jurul cascadelor. Conform descoperă.ro, atunci când este lună plină, iar lumina satelitului natural al Pământului este foarte puternică, se poate forma rarul fenomen de curcubeu nocturn.Luna Curcubeu deasupra Campulungului 1
În general curcubeul este creat în momentul în care lumina soarelui se reflectă în picăturile de ploaie. Ocaziile în care acest fenomen are loc în noapte sunt extrem de rare, mai ales că este nevoie de o combinaţie specială a unui cer negru, a unei luni la 42 de grade pe cer şi ploaie în zona opusă luminii, explică tot specialiştii.
Cert este că fenomenul petrecut pe cerul Câmpulungului a fost unul de durată, timp de câteva minute bune, cercul luminos şi curcubeul impresionând pe toţi cei ce-au putut vedea pe viu „minunea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.