Na belea! Inventar cu anchete interne la Muzeul Municipal Câmpulung!

„În cursul dimineţii de marţi, 24 martie 2020, organele abilitate ale statului au fost solicitate, de către conducerea Muzeul Municipal Câmpulung, pentru investigarea şi rezolvarea unei situaţii survenite în urma derulării procesului de inventariere a unor obiecte din custodia Secţiei de Artă Plastică a instituţiei.

În urma intervenţiei specialiştilor din cadrul IPJ Argeş şi din Poliţia  Câmpulung situaţia a fost rezolvată cu promptitudine.

În nici un moment, siguranţa angajaţilor, a clădirii şi a patrimoniului muzeal nu a fost periclitată.

Precizăm că, la ora actuală, sunt în desfăşurare două anchete pentru stabilirea împrejurărilor legate de acest eveniment, fapt pentru care nu vă putem oferi mai multe detalii. La finalizarea acestora, concluziile vor fi comunicate.”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul Municipal Câmpulung.

În urma celor precizate în comunicat, ne-am adresat conducerii Muzeului pentru mai multe detalii privind evenimentul care a dus la deschiderea a două anchete interne în cadrul instituţiei câmpulungene.

Redactor: De ce a solicitat conducerea Muzeului intervenţia specialiştilor din IPJ şi din cadrul Poliţiei Municipale şi Locale?

Managerul Muzeului Municipal Câmpulung Alexandru Oprea: Conducerea Muzeului a apelat la serviciile organelor locale și județene ale MAI în legătură cu existența unor obiecte din cadrul sediului Muzeului, din categoria definită de lege ca “arme și muniții”, despre care conducerea Muzeului nu avea cunoștință privind existența lor până la momentul prezent.

Redactor: Ce dosare se află în cercetare la ora actuală? Şi dacă sunt cercetări din oficiu sau urmare a sesizării făcute de conducerea Muzeului Municipal Câmpulung?

Managerul Muzeului Municipal Câmpulung Alexandru Oprea: La nivel instituțional a fost demarată o anchetă internă privind modul în care există – dacă este cazul – bunuri și obiecte în cadrul Secției de Istorie și Artă Plastică, care nu au fost până în prezent supuse procedurii de inventariere. La nivel extern, conducerea Muzeului așteaptă dacă se vor demara anchete instituționale privind săvârșirea unor fapte care nu sunt conforme cu prevederile legale. Până la momentul acestei comunicări, nu au fost prezentate documente sau solicitări în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.