Pentru prima dată desfăşurat în România, la Colegiul Naţional Pedagogic Carol I din Câmpulung, concursul de procese simulate „Moot Court Europe” a ajuns la final desemnându-şi câştigătorii.

La eveniment au luat parte șase țări europene: Bulgaria, Olanda, Polonia, România, Rusia si Suedia. Iar echipele au simulat, pe rând, rolul Apărării şi al Acuzării, susținându-și cauza în fața unui complet de judecători.

În marea finală, dinaintea momentului festiv al premierii, a avut loc finala dintre echipa Poloniei – în rolul acuzării şi echipa Rusiei – în rolul apărării.

Echipa României a urcat pe podiumul de premiere, însă pe locul al treilea. Locul doi a fiind ocupat de echipa Rusiei, iar locul întâi câştigat de echipa din Polonia.

Cu toate acestea, pentru liceenii câmpulungeni a fost un câştig nu numai prin faptul că au putut fi gazde, dar şi pentru că au reuşit să se claseze din nou printre cei mai buni dintre cei buni. În plus, eleva Luiza Şofri Duţescu a obţinut premiul pentru cel mai bun avocat al acuzării.

„A fost intens! Am reîntâlnit oameni minunaţi, am plâns, ne am bucurat alături de Polonia, marea câştigătoare. Şi am câştigat premiul pentru cel mai bun avocat în acuzare! Deci, a fost un concurs extrem de puternic, iar echipa noastră a fost incredibilă!”, a concluzionat avocata Brânduşa Popescu, cea care a îndrumat şi coordonat echipa României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.