Ministrul Nelu Tătaru despre trecerea Spitalului Municipal Câmpulung – „În situaţia în care se poate să pregătească un scenariu pentru cei cu patologie nonCOVID”

Prezent în Argeş, într-un tur de susţinere al candidaţilor liberali la alegerile locale, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că „În această perioadă am avut discuţii şi cu domnul Nicolae Zaharia cu privire la situaţia Spitalului suport COVID de la Câmpulung. După cum bine ştiţi o dată cu intrarea în starea de urgenţă au fost limitate foarte mult internările pentru pacienţii cronici. Aceşti pacienţi cronici s-au putut adresa spitalelor judeţene. În aceste momente, o dată cu starea de alertă, am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital COVID să-şi reanalizeze situaţia de patologie COVID, iar în situaţia în care se poate să pregătească un scenariu pentru cei cu patologie nonCOVID. În acest moment şi spitalul din Câmpulung îşi poate face această evaluare dacă găseşte circuitul epidemiologic şi resursele pentru a putea reveni şi la patologie nonCOVID. Se poate adresa DSP şi, împreună, să ia decizia de a reveni la patologia nonCOVID, în măsura în care pacienţii care sunt cu patologie COVID pot să fie relocaţi într-un pavilion separat sau pot merge către alte spitale de fază unu sau fază doi. În toate discuţiile pe care le-am avut cu domnul Zaharia, dar şi cu domnul Soare, primordial în proiectele lor rămâne sistemul de sănătate”.

Cu alte cuvinte, ministrul Sănătăţii a lăsat la latitudinea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi la cea a conducerii Spitalului Municipal Câmpulung opţiunea de a redeveni şi spital pentru tratarea pacienţilor nonCOVID. 

 

PUBLICITATE ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN DATA DE 27 SEPTEMBRIE 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.