La 500 de ani de la nașterea marelui voievod Neagoe Basarab, Domn al Țării Românești între anii 1512 – 1521, Secția de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung va găzdui miercuri, 15 septembrie, cu începere de la 16.00, CONFERINȚA „NEAGOE BASARAB ȘI EPOCA SA”.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și discutate aspecte istorice importante din epoca în care a trăit Neagoe Basarab, cunoscut și ca „Domn al culturii, spiritualității și Prinț al Păcii”. De asemenea vor fi puse în discuție și aspecte ale politicii interne și externe ale vieții economice, sociale și culturale a epocii, dar și o incursiune în istoria Câmpulungului din acea vreme.

Cei prezenți vor avea plăcerea de a asculta prezentările coordonatorului evenimentului, domnul prof. univ. doctor în Istorie Claudiu Ion Neagoe, dar și pe cele ale unor cunoscuți istorici, precum: domnul prof. dr. Nicolae Zaharia, viceprimarul Municipiului Câmpulung, domnul dr. Bogdan Popovici, director al Serviciului Județean Brașov al Arhivelor Naționale, doamna muzeograf Irina Cîrstina de la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și domnul ing. Marian Ghiță director al Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș.

Un eveniment care va fi o incursiune interesantă peste o pagină care a marcat istoria spațiului în care trăim.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.