Medicul Anca Dumitrescu – „…nu sunt de acord cu folosirea emoțiilor de grup bazate pe suferința oamenilor în scop electoral!”

Dr. Anca Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi medici câmpulungeni, pentru care foarte multe persoane au un real respect pentru modul în care au fost şi sunt tratate ca pacienţi. Făcând abstracţie de statul de consilier local cu vechime, medicul Anca Dumitrescu a demonstrat că este o voce a comunităţii, a mediului ce ţine de sănătatea publică fără a face din asta un ţel în a se afirma politic sau ca VIP local.

În această seară, domnia sa ne-a transmis un punct de vedere personal cu privire la demersurile şi declaraţiile pe care le fac anumite persoane, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, folosind coronavirusul ca agent electoral.

 „Vă transmit punctul meu de vedere, subliniind că este un punct de vedere personal nu al partidului din care fac parte, în legătură cu discuţiile apărute în mediu virtual, preluate şi de presă, referitoare la devenirea Spitalului Municipal Câmpulung, spital mixt COVID și nonCOVID! Este punctul de vedete al medicului Anca Dimitrescu și atât!

Consider că este, practic, imposibil ca acest spital cu structura de personal actuală și cu arhitectura care o are să poată asigura în acelaşi timp servicii de calitate bolnavilor de COVID şi celor cu alte afecțiuni!

Știu, este nevoie ca toate specialitățile medicale să poată oferi consultații și tratamente pacienților cu diferite afecțiuni, doar că nu în orice condiții. Cei nonCOVID nu trebuie să se întâlnească cu cei cu COVID, iar personalul medical care tratează COVID nu poate lucra în acelaşi timp și cu pacienți nonCOVID.

CPU Câmpulung nu poate asigura tura completă de 24 cu 24 de ore cu medici. Nici acum, dar dacă ar trebui împărțit pe COVID și nonCOVID?!

Ar trebui un serviciu de triaj permanent pe trei ture și personalul este, oricum, insuficient.

ATI are doar doi medici care sunt suprasolicitați oricum … Ar însemna ca fiecare dintre ei să stea permanent în spital la secțiile: Chirurgie, Medicală, O-G, dacă s-ar împărți în COVID și nonCOVID ar însemna că nu se mai pot asigura gărzile…

Şi asta numai în ceea ce privește personalul.

Arhitectura spitalului nu poate asigura circuite funcționale separate pentru COVID și nonCOVID.

Și atunci, este uman să internezi un bolnav cu o afecțiune gravă care nu are COVID într-un spital unde șansa de a se contamina este foarte mare? Este normal să-i crești riscul de deces?

Eu nu văd lucrurile din punct de vedere electoral. De peste 35 de ani îmi fac meseria cu dragoste și devotament. Am luptat pentru spitalele din Câmpulung, pentru ca în ele să se poată trata oamenii suferinzi, fără a încerca să câștig prin asta popularitate.

Și acum am preferat să le spun adevărul  chiar dacă voi pierde simpatia multora.

Spitalul Municipal Câmpulung poate funcționa fie doar pe COVID, fie doar pe nonCOVID.

În situația a doua, trecerea nu se poate face de azi pe mâine, trebuie făcută decontaminarea, refacerea circuitelor, cu zone de triaj și staționare pentru eventualii suspecți.

Este posibil ca și o parte din personal să necesite o perioadă de izolare …

Îmi doresc din tot sufletul ca muscelenii să fie sănătoși, iar dacă suferă de anumite afecţiuni să se poată trata în orașul nostru în condiții de siguranță. Sunt  pentru revenirea Spitalului Municipal la statutul de nonCOVID, dar nu oricum, nu “heirupist”și mai ales nu sunt de acord cu folosirea emoțiilor de grup bazate pe suferința oamenilor în scop electoral!

Pandemia aceasta este un lucru prea serios și prea grav, iar sănătatea și viața oamenilor nu sunt monedă electorală!”, este mesajul transmis de medicul Anca Dumitrescu.

PUBLICITATE ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN DATA DE 27 SEPTEMBRIE 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.