Măsuri fără precedent la nivel de Argeş! Fără evenimente culturale, fără manifestări publice sau private…

Astăzi, 9 martie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, au fost transmise noile măsuri luate pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus (COVID – 19). Alături de președintele Dan Manu, au fost prezenți prefectul Emanuel Soare, directorul DSP Argeș – Sorina Honțaru, președintele Colegiului Medicilor Argeș – Valentin Bănică, președintele Asociației Medicilor de Familie – Mariana Boșneag, consilierul președintelui pe probleme de sănătate – Anci Ionescu, precum și conducerea unităților medicale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș.

Având în vedere măsurile obligatorii dispuse în plan național de autoritățile centrale privind organizarea de manifestări publice sau private, s-a luat decizia, în scop preventiv, ca toate evenimentele organizate de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Argeș să fie suspendate până la data de 31 martie 2020, cu posibilă prelungire și după această dată, în funcție de evoluția situației. De asemenea, în această perioadă vor fi suspendate cursurile la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Cei interesați pot afla informații în legătură cu activitatea și programul instituțiilor de cultură direct de la sediul acestora sau sunând la numerele de telefon afișate pe site-ul/pagina de Facebook a fiecărei instituții.

În urma conferinței de presă în care președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a anunțat suspendarea evenimentelor organizate de instituțiile de cultură subordonate, cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu coronavirus, și conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești a stabilit să amâne spectacolele până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în conformitate cu decizia Ministerului Sănătății, în perioada 8 martie – 31 martie 2020, se sistează vizitarea tuturor pacienților aflați internați în spitale. Pentru situațiile deosebite în care pacienții au nevoie de produse de strictă necesitate, cu excepția celor alimentare, aparținătorii pot aduce la spital pachete care vor fi transmise pacienților de către personalul unității conform unei proceduri stabilite de unitatea sanitară. Reprezentanții din conducerea unităților sanitare roagă pacienții și aparținătorii să manifeste înțelegere și să respecte această decizie luată pentru a preveni și proteja populația și personalul medical de îmbolnăvirea cu coronavirus.

Totodată, în această perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenți, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.