Administraţia Publică Locală la braţ cu instituţiile pe care le are în subordine sunt puse pe ras cam tot ceea ce a mai rămas verde la Câmpulung.

După distrugerea a doi arbori din Grădina Publică „Merci”, după defrişarea arborilor din Parcul Kretzulescu (la cererea unor oameni de afaceri), primăria îşi continuă măcelul.

Astăzi, 8 ianuarie 2020, sub ochii îngăduitori ai celor ce conduc urbea, managerul Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolaie Alexe, a decis că în calea extinderii Compartimentului de Onocologie stă un arbore rar, protejat de Lege.

Astfel, fără acordul Direcţiei Silvice, s-a trecut la tăierea unui copac cunoscut ca „arborele miracolelor” sau „arborele vieţii”, un Ginkgo Biloba.

Pe scurt, un copac unic, un arbore care în Japonia este considerat o sacralitate şi cu o putere curativă extraordinară, fiind folosit ca medicament de peste 5000 de ani, la Câmpulung este tăiat fără scrupule.

În cadrul conferinţei de presă a PNL, consilierul local Ionel State a precizat că „Astăzi, la Spitalul Câmpulung s-a trecut la tăierea unui arbore foarte rar, un Ginkgo Biloba, din care ştiu că în Câmpulung există doar doi, unul la Vila Golescu şi altul era în curtea Spitalului Municipal Câmpulung. A fost în jurul orei 10.00, cu explicaţia managerului de la Spital că acolo se va construi noua Secţie de Oncologie, iar extinderea şantierului era afectată de acest copac. Vom face nişte adrese în scris pentru a afla cum s-a întâmplat acest lucru. Mi se pare un fapt extraordinar de grav. Se pare că nu afecta nimic. Nu te joci cu un asemenea arbore, care este şi protejat. La Câmpulung nu protejăm nimic, nu respectăm nici o Lege. Cine a făcut aşa ceva ar trebui să plătească cu funcţia”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, deşi cu siguranţă un fapt consumat este ca şi şters cu buretele, iar cei vinovaţi de tăierea arborelui cu siguranţă vor găsi o întreagă listă de scuze pentru a se apăra. Cert fiind că la Câmpulung a devenit o practică distrugerea spaţiilor verzi, tăierea arborilor în detrimentul tuturor legilor privind protecţia mediului înconjurător.

Mai ales că în cazul de faţă s-a solicitat sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Silvice, însă aceştia au refuzat să îşi dea acordul pentru a fi tăiat arborele Ginkgo.

În Orient, arborele este considerat un fenomen, un obiect al veneraţiei, un copac sacru, un simbol al unităţii contrariilor, privit de unii ca un simbol al statorniciei, posedând puteri miraculoase, purtător al speranţei şi al unui trecut incomensurabil, un simbol al iubirii.

Datorită caracteristicilor sale este asociat cu longevitatea.

CITEŞTE ŞI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.