După ce ursul a mâncat câteva animale de prin gospodăriile mai izolate ale rucărenilor, iar mistreţii au distrus ceva grădini, o haită de câini comunitari au reuşit să sfâşie 7 capre şi miei 13 miei undeva pe platoul verde din Cartierul câmpulungean Grui – drumul spre comuna Bughea de Jos.

Haita de câini sălbăticiţi de foame atacă chiar şi la drumul mare încă de anul trecut, când îşi avea teritoriul pe strada Gruiului, pe porţiunea de drum dintre Spitalul TBC şi Restaurantul Ciobănaşu’ omorând orice animal le stătea în cale.

Maidanezii, mai agresivi ca niciodată, au dispărut o vreme şi au reapărut în număr mult mai mare

Pe platoul Grui, spre comuna Bughea de Jos, în apropierea rampei de gunoi.

Oamenii au început să se teamă şi după ce în numai câteva zile haita comunitarilor a făcut să dispară două capre, şi a mursecat alte şapte. Turmă ce-i aparţine lui Ion Oancea din localitatea Bughea de Jos şi care îşi paşte animalele pe Izlazul Obştei Moşnenilor din zona Grui. Omul a povestit că ciobanul său nu a avut ce face în momentul în care haita a trecut la atac, pentru că erau undeva la circa 30 de câini maidanezi extrem de agresivi.

 „Am fost anunţaţi de nişte localnici că s-au pus câinii pe animale. Ciobanul n-a avut ce să le facă, căci au fost vreo 20-30 de câini. Oamenii au scăpat cât au putut, dar câinii au fost mai iuţi. Au mursecat cinci (n.red. două într-un incident anterior), iar alte două nu le-am mai găsit. Cele mursecate sânt în stare gravă… Acum să vedem cine răspunde pentru asta. Nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva.”, a relatat proprietarul caprelor.

Şi nu numai caprele bugheanului Ion Oancea au avut de suferit, ci şi miei din turma altui cetăţean. Oamenii povestesc că „În urmă cu aproximativ o săptămână, un alt crescător de animale, tot din Bughea de Jos, a rămas fără patru miei, fătaţi în această primăvară”. Potrivit martorilor, n-au mai rămas din ei decât coarnele, în timp ce alţi nouă au fost mursecaţi.

Ceea ce este foarte grav este faptul că atacul maidanezilor sălbăticiţi s-a petrecut ziua-n amiaza mare, iar cei care păzeau turma de oi nu au avut ce să le facă.

„Erau câte 8 – 10 pe un miel. Atacă în haită… Am sărit cu bâtele, dar s-au dat la noi, nu am putut să-i alungăm. Până nu ne-am urcat în maşină şi ne-am dus peste ei, n-au fugit.”, a spus încă şocat unul dintre martori.

Chiar şi oamenii ce nu deţin animale sunt îngroziţi de ce li s-ar putea întâmpla, fiind nevoiţi să treacă prin zona unde atacă haita.

„Noi dimineaţa ne ducem la serviciu, copiii la şcoală, dar primarul din Câmpulung nu ia nici o măsură, nu? Păi ce înseamnă asta, noi nu avem nici un drept? Am strâns semnături, ne-am dus la Primărie, dar nu s-a luat nici o măsură. De cânt tot zice că-i mută, că-i duce nu ştiu unde, dar nu s-a făcut nimic! Eu nu zic să-i omoare, că sânt şi ei nişte suflete, dar să-i strângă pe toţi, că sunt cu sutele, nu cu zecile, pe tot platoul Grui şi au ajuns şi la noi în sat, la Bughea de Jos. Sunt mai periculoşi decât animalele sălbatice!”, a fost declaraţia unei femei din Bughea de Jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.