Încă de la finele lunii iulie 2019 Spitalul Municipal Câmpulung încearcă să găsească firma care să facă lucrările de „Reabilitare şi Extindere Compartiment Oncologie”, însă procedura este ţinută pe loc de tot felul de neînţelegeri apărute între două societăţi câmpulungene, ambele doritoare să prindă contractul.

De o lună şi jumătate bătălia pentru contractul de achiziţii publice cu o valoare estimativă de 3.870.605,00 lei se dă între societatea Sercop ADN şi asocierea de firme And Secon Intexim (ofertant lider), Inic (ofertant), Tehnoplus Medical Service S.R.L (subcontractant), Hospital Technical Solutions (subcontractant).

Termenul privind evaluările tehnice şi financiare a fost prelungit recent până la data de 9 noiembrie 2019, fapt ce va duce, cel mai probabil, la prelungirea termenului la care vor fi finalizate lucrările la un compartiment ce est mai mult decât necesar.

Deşi banii au fost alocaţi, iar lucrurile păreau că intră pe un făgaş normal pentru ca Spitalul Municipal Câmpulung să poată beneficia de un spaţiu adecvat tratamentelor oncologice, încăpăţânarea unor patroni câmpulungeni (de a prinde cât mai multe lucrări de la stat) este dusă la extrem fără a mai conta că investiţia este nu numai una stringentă, dar şi una care trebuie făcută cu mână de lucru calificată şi de durată.

În timp ce se aşteaptă lămurirea lucrurilor şi desemnarea firmei câştigătoare, primarul Liviu Ţâroiu anunţă că are şi promisiuni de la Minister că se va investi masiv în Compartimentul de Oncologie, Compartiment care la ora actuală are doar 10 paturi, iar bolnavii (mulţi în faze terminale) îşi primesc tratamentele pe holul actualului spaţiu deloc generos.

Date privind contractul de lucrări:

REABILITARE – EXTINDERE COMPARTIMENT ONCOLOGIE

Online, fără licitaţie electronică, prin procedura simplificată

Descrierea achiziţiei publice:

Execuţie lucrări „Reabilitare – Extindere Compartiment Oncologie. Valoarea totală (fără TVA): 3.870.605 lei din care:

CAPITOLUL 4 – Cheltuieli pentru investiţia de bază – 3.805.627 lei fără TVA

4.1 Construcţii şi instalaţii – 3.169.703 lei fără TVA.

4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – 635.924 lei fără TVA. CAPITOLUL 5 – Alte cheltuieli

5.1 Organizare de şantier – 64.978 lei fără TVA.

Durata de realizare a investiţiei – 16 luni, dar nu mai târziu de 31.12.2020

Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – preţ

Selecţia câştigătorului „în deliberare”.

De amintit că proiectul „Consolidare, Reabilitare şi Extindere Compartiment Oncologie” a fost făcut, la sfârşitul anului trecut, de HOSPITAL Project & Consulting SRL pentru suma de 130.000 lei.

Să sperăm că în cele din urmă va fi semnat contractul de lucrări şi că termenul pentru finalizarea acestora, de 31.12.2020,  nu o să fie prelungit.

Pe scurt: Potrivit unor surse de încredere, semnarea contractului şi demararea lucrărilor de reabilitare şi extindere a Compartimentului Oncologie stau la mâna unui singur om, respectiv la mâna patronului firmei Sercop ADN, care ar fi ameninţat că dacă nu i se dă lucrarea va ţine pe loc semnarea contractului, chiar de va fi necesar să ajungă şi în instanţă.

Concluzie: Ambiţiile unui singur om, de a fi în topul favoriţilor primăriei Câmpulung şi la capitolul investiţii derulate din bani publici, ţin pe loc o investiţie foarte importantă. O investiţie care este aşteptată de ani buni de către sute de bolnavi de cancer. Bolnavi cărora, la ora actuală, li se fac tratamentele cu soluţii perfuzabile pe holul Compartimentului de Oncologie, hol neîncăpător de cele mai multe ori.

Mai mult de atât, comparând de la distanţă portofoliile de lucrări ale celor două firme există mici – mari diferenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.