Locuitorii unei străzi au blocat accesul „Doreilor” la executarea unei lucrări! – „Dacă lăsăm Doreii să mai lucreze este posibil să avem apă, dar să rămânem fără drum de acces şi fără curent electric!”

În lista investiţiilor primăriei municipiului Câmpulung pentru anul în curs se regăseşte şi proiectul de extindere a reţelei de apă pe străzile Grigore Alexandrescu şi Valea Bărbuşii. Este vorba de o investiţie pentru care s-a alocat suma de 2.772.470 lei, sumă aferentă proiectării şi execuţiei.

Însă e bine să vedem şi cum se derulează, la Câmpulung, o astfel de investiţie în condiţiile în care o întreagă stradă s-a răsculat în momentul în care au demarat lucrările prevăzute a fi „extinderea reţelei de apă”.

Este vorba de strada Valea Bărbuşii, unde oamenii au fost privaţi de decenţa „traiului la… municipiu”, deoarece nu au beneficiat şi nici, în prezent, nu beneficiază de alimentare cu apă, de reţea de canalizare şi nici atât de gaze naturale.

Aşa s-a ajuns ca primăria să aloce bani pentru a introduce în lumea civilizată şi o mică parte din municipiul de la … marginea satului, unde încă mai există WC-ul în curte, iar oamenii beau apă de izvor sau apă îmbuteliată şi se spală la lighean.

Numai că, în momentul în care au demarat lucrările au început şi problemele. Drumul, şi aşa unul de ţară, dar totuşi de acces, a devenit impracticabil peste noapte, şanţurile au fost astupate sau distruse, stâlpii de electricitate aproape au fost scoşi din pământ şi stau să pice la prima adiere de vânt, în timp ce… se lucrează sau cel puţin aşa se doreşte să se arate.

„Vin echipe din joi în Paşti, mai sapă puţin, distrug tot ce mai era bun şi dispar din nou pentru încă câteva zile.”, este descrierea scurtă făcută de unul dintre locuitorii zonei.

Şi pentru că nemulţumirea a ajuns la limita disperării oamenii au luat decizia de a se opune lucrărilor ce par a fi făcute pentru a distruge nu numai drumul de acces către opt locuinţe, dar şi ceea ce s-a realizat până acum. Mai precis rigolele, stâlpii de iluminat, spaţiul verde, etc.

„Vom bloca accesul Doreilor pe stradă până ce vor reface drumul de acces, ca să nu fim nevoiţi să mergem pe jos ori să ne rupem în două maşinile. Când i-am întrebat de ce au distrus totul ne-au spus că treaba lor este doar să sape. Nu spune nimeni să nu sape, să nu facă şanţurile pentru a introduce ţevile, dar în limita bunului simţ! Nu prin distrugerea a tot ceea ce este în jur! Cine o să plătească pentru a repara tot ceea ce strică ei? Din ce am văzut este vorba de o firmă din Câmpulung, locală, Sercop. Cu patron de aici, de la noi, şi care ar trebui să aibă o durere de burtă cum se cheltuiesc şi banii pe care şi el îi dă la primărie la taxe şi impozite. Păcat de ce se întâmplă, dar nu vom lăsa lucrurile aşa. Dacă este nevoie vom invita aici tot Guvernul ca să vadă cum investesc ei în România. Ne-am cam săturat să îşi bată joc de noi! Dacă lăsăm Doreii să mai lucreze este posibil să avem apă, dar să rămânem fără drum de acces şi fără curent electric! Aşa ceva nu se mai poate!”, este punctul de vedere al altui locuitor din zona străzii Valea Bărbuşii.

Totodată putem spune că am încercat să obţinem şi un punct de vedere oficial al primăriei, respectiv al Serviciul de Investiţii, încercând şi să aflăm cine face lucrările, cine este diriginte de şantier al respectivei lucrări şi care sunt costurile, însă (ca de obicei) am foşti trimişi la plimbare, până la Registratură, pentru a solicita răspunsurile conform Legii 544.

Mai mult de atât, am luat legătura cu persoane care sunt în cunoştinţă de cauză privind modul în care s-au executat parte din lucrările de pe strada Valea Bărbuşii, persoane abilitate din punct de vedere profesional, şi ni s-a confirmat „dezastrul”, deşi numai sub promisiunea anonimatului pentru a nu se supăra specialiştii din cadrul primăriei, aceeaşi specialişti care obişnuiţi să se acopere de documentaţii ne solicită şi nouă să cerem totul în scris pentru a ne răspunde (după 30 de zile) doar că „datele contractuale sunt confidenţiale” şi, probabil, lucrările sunt exemplare privind preţul vs calitatea. Ca să nu mai vorbim de costuri, de garanţiile lucrărilor, de modul în care se face recepţia lucrărilor, etc. Lucruri considerate a fi total deplasate în cazul în care există solicitări în a fi „desecretizate”.

Interesant fiind că după ce am încins telefoanele, am primit şi semnale de la oamenii de pe Valea Bărbuşii care ne-au mulţumit pentru minunea că „a fost cineva şi a nivelat puţin drumul cât să putem folosi maşinile. Este nevoie să le împingem prin noroaie, dar s-a văzut o mică schimbare spre bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.