Consilierii Județeni, Bogdan David și Narcis Sofianu, alături de primari liberali din județul Argeș, au reînviat un proiect apreciat în trecut, “Livada școlii”.

“Pentru județul Argeș pomicultura a reprezentat un brand și încă mai reprezintă, la noi existând singurul institut de cercetări pomicole din România și tot la noi fiind cele mai mari suprafețe pomicole dintre județele țării, chiar dacă multe dintre livezi au fost lăsate în paragină sau au fost sacrificate din interese imobiliare. Proiectul pe care îl propunem este specific acestei perioade a anului și este un proiect care are, în primul rând, un scop educativ. Ne dorim ca tinerii să învețe să mănânce sănătos, să consume fructe pe care și le produc singuri în zona noastră, să iubească natura și pomicultura. Condițiile climatice și cele ale solului sunt foarte bune pentru creșterea de pomi fructiferi, atât pe lângă gospodării cât și pe dealuri.” a declarat Bogdan David, candidat PNL la Camera Deputaților!

În această săptămână, inițiatorii proiectului, susținuți de către primarii din comunele Domnești, Albeștii de Muscel, Tigveni, Ciomăgești, Bârla, Țițești, Buzoești și Mozăceni au identificat terenurile care vor deveni “livezi ale școlilor” și au început campania de plantare. În cadrul acestei prime etape vor fi plantați 500 de pomi fructiferi de soiuri diferite, cum ar fi: măr, păr, prun, cireș, vișin, piersic, nuc, migdal. Se dorește ca în următorii 4 ani, toate școlile din județul Argeș să dețină o mică livadă proprie.

Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, la comanda PNL Argeș, CMF 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.