Liberalii îi solicită primarului Elena Lăsconi să facă public procesul – verbal de control al ISC! Prefectul Radu Perianu: ”Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc de Bulevardul Pardon.”

Scandalul politico – mediatic pe tema Bulevardului ”Pardon” pare a fi de abia la început, timp în care de pierdut are un întreg municipiu a cărui dezvoltare a stagnat de ani de zile.

PNL poartă un război orb cu primarul USR Elena Lăsconi și viceversa, în loc să se caute soluții concrete pentru rezolvarea problemei.

Sistarea lucrărilor la Bulevardul ”Pardon” poate aduce, într-un timp destul de scurt, o degradare a ceea ce s-a făcut până mai ieri, de pierdut având tot câmpulungenii, nu clasa politică interesată doar de a-și face imagine prin învinuiri fără sens.

Ca răspuns la ultimele atacuri ale primarul municipiului Câmpulung Elena Lăsconi, reprezentantul Guvernului în județul Argeș Radu Perianu a aăpărut, astăzi, cu un nou comunicat referitor la situația Bulevardului ”Pardon”.

”În luna iunie, Primăria Câmpulung a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții să analizeze avize, acorduri și o expertiză tehnică. Hârtiile au fost trimise și către Instituția Prefectului. Pe baza lor se cerea efectuarea unui nou control, dar și reanalizarea celor constatate în procesul verbal de control făcut de ISC și pe baza căruia a fost cerută atacarea în instanță a autorizației de construire pentru Bulevardul Pardon.

Numai că tot ce a fost transmis făcea parte din documentația pentru o lucrare de investiții din urmă cu câțiva ani.

“Documentele anexate: avize, acorduri, expertiza tehnică nu pot fi considerate documente anexă la autorizația de construire nr.101/13.12.2019, ele fiind emise în baza certificatului de urbanism nr.174/15.10.2009 pentru o altă investiție având la bază documentații întocmite în perioada 2005-2010. Pentru noul obiectiv de investiție autorizat cu A.C. nr.101/2019 aceste avize, acorduri, studii și expertiză tehnică trebuiau actualizate conform reglementărilor tehnice în vigoare și solicitate prin Certificatul de urbanism 27/2019.

Vă facem cunoscut faptul că ne menținem constatările și măsurile dispuse prin P.V.C. nr.3310/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8949/21.03.2022 și P.V.C. nr.3311/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8948/24.03.2022, cât și acțiunile ulterioare.”- a transmis Inspectoratul de Stat în Construcții, ca răspuns la solicitarea Primăriei Câmpulung.

Această informare a Inspectoratului de Stat în Construcții arată că Primăria Câmpulung a transmis  documente vechi, de la o altă investiție care nicidecum nu înseamnă vreo intrare în legalitate a lucrărilor de pe Bulevardul Pardon.

“Minciunile nu au viață lungă și oamenii nu sunt proști.” A spus-o doamna Elena Lasconi și sunt total de acord cu dânsa. Nu știu cine pe cine încearcă să păcălească! Nici dacă doamna primar realizează că este într-o eroare legată de legislație. Nu voi ceda niciunui fel de presiune venită cu scopul de a nu respecta legea!

Îi solicit public doamnei primar, Elena Lasconi, să dea publicității procesul- verbal de control al ISC. Să vorbim pe argumente, sa le spună câmpulungenilor adevărul despre greșelile domniei sale și ale fostului primar Țîroiu. Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc de Bulevardul Pardon. Este o lucrare făcută din bani publici, din banii oamenilor.

Îi cer, așadar, doamnei primar, să renunțe la secretomanie și sa dea dovadă de transparență în administrația publică locală. Altminteri, este un politician cu metehnele vechii clase politice, care ține ascuns adevărul chiar de cetățenii pe care îi reprezintă.

Dacă vrea o clasă politică adaptată vremurilor în care libertatea de exprimare și accesul la informație să fie drepturi respectate, să înceapă cu dânsa. Altfel,vorbele fără fapte sunt doar discursuri populiste și doamna primar este mai politician decât mă acuză pe mine!”, a precizat prefectul județului Argeș Radu Perianu.

Liberalii renunță la puterea de la Câmpulung doar dacă îl dă afară primarul Elena Lăsconi!

”Organizația PNL Câmpulung dezaprobă modul în care primarul orașului, doamna Elena Lasconi, încearcă să deturneze atenția publică de la adevărații vinovați pe tema proiectului de reabilitare a Bulevardului Pardon. Dacă intenția domniei sale este de a face o nouă alianță la nivel local USR-PSD, solicităm ferm să iasă public cu declarații în acest sens, nu cu afirmații și acuzații neadevărate la adresa colegilor liberali care nu vor să fie părtași la nerespectarea legii.

Manifestările și declarațiile politicianiste din ultima perioadă ale doamnei primar Elena Lasconi au ca scop, pe lângă rolul de a se victimiza într-o problemă care intră în atribuțiile domniei sale, și schimbarea majorității din Consiliul Local al Municipiului Câmpulung în asociere cu PSD. Doamna primar avea obligația să se adreseze și subprefectului județului Argeș care este locuitor al municipiului Câmpulung, dar nu a facut-o pentru a nu deranja PSD.

Aceste atacuri s-au intensificat în momentul în care doamna primar a început să confunde Instituția Prefectului cu o filială de partid, solicitând PNL să intervină la prefectul județului Argeș pentru ca acesta să treacă cu vederea neregulile sesizate de către Inspectoratul de Stat în Construcții la lucrările care au loc pe Bulevardul Pardon. Inspectoratul de Stat în Construcții spune clar, în raport, că legea nu este respectată și  în acest sens  s-a adresat Instituției Prefectului solicitând anularea autorizației.

În concluzie, PNL Câmpulung își manifestă îngrijorarea pentru modul în care doamna primar Lasconi gestionează proiectul de reabilitare a Bulevardului Pardon și solicită transparență totală. Mai exact,  publicarea pe site-ul primăriei a procesului verbal al ISC și a proiectului de reabilitare a bulevardului Pardon. De asemenea, îi solicităm doamnei primar să renunțe la instigarea populației (referendum, scoaterea populației în stradă, etc.) și să-și ia în serios atribuțiile de primar. Pentru a se dezvolta, municipiul Câmpulung are nevoie de liniște și de un primar care să fie mediator, care să facă echipă cu cei din primărie și cu partenerii din alianță, care să accepte și critici sau puncte de vedere diferite,  nu un primar conflictual care îi elimină din actul decizional pe toți cei care au alte păreri.”, se arată într-un comunicat al PNL Câmpulung din data de 8 iulie a.c..

Liberalii câmpulungeni au mai făcut, ieri, o nouă postare în mediul online precizând că ”Revenim cu solicitarea către doamna primar Lasconi să publice pe site-ul Instituției Primăriei procesul verbal încheiat de către Inspectoratul de Stat în Construcții și documentația tehnico-economică aferentă lucrărilor de pe bulevardul Pardon!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.