Leii musceleni reconstruiesc casa unui bătrân, care şi-a pierdut totul într-un incendiu

Clubul LIONS Câmpulung „Negru Vodă”& LEO, unul dintre cluburile muscelene de voluntari, este aproape de a reuşi imposibilul într-o lume mult prea preocupată numai de ea însăşi.

Leii musceleni s-au implicat activ în a sprijini au bătrân din satul Ciocanu-comuna Dâmbovicioara, căruia la începutul lunii octombrie 2018 focul i-a mistuit toată agoniseala de o viaţă.

„Pe o ploaie rece și măruntă (deh, început de primăvară la munte!), am fost azi, împreună cu prim-viceguvernatorul Dan Sain și Dorin Mirea, să vedem evoluția casei lui nenea Niculae Miloș, să vedem care sunt următorii pași necesari pentru a ne respecta până la capăt promisiunea de a sprijinii omul să aibă anul acesta <<acoperiș deasupra capului>>”, a prezentat situaţia, pe scurt, preşedintele Clubului Lions„Negru Vodă”& Leo, Carmen Bârloiu.

„În noaptea de 6 spre 7 octombrie 2018, în satul Ciocanu-comuna Dâmbovicioara, cel mai mare incendiu din zonă din ultimii 30 de ani, a lăsat în urmă trei case (două locuite și una aflată în construcție) și o anexă, patru mașini și o stupină , dar și o cantitate mare de cherestea – toate arse integral. Nicolae Miloș, în vârstă de 82 de ani, a încercat să mai salveze câte ceva din munca lui de o viață, reușind doar să se mai și ardă la mâini. Fiul său, Valentin Miloș (49 de ani), nu a reușit nici el să mai salveze nimic din stupina care o avea și din care își câștiga traiul.

Vreme de aproape opt ore pompierii au luptat să stingă flăcările şi abia spre dimineaţă focul a fost oprit. Pagubele raportate oficial de aceștia au fost următoarele: la primul proprietar – casa din paiantă pe 110 mp, 3 mc lemn de foc, o tonă de fân, mobilier și electrocasnice; la al doilea proprietar – casa din lemn pe 120 mp, 4 autoturisme și 3 mc scândură; la al treilea proprietar: casa din lemn pe 126 mp, mobilier, 200 kg de ceară de albine, o tonă de miere.

Toată nenorocirea a plecat de la un scurtcircuit electric produs din cauza unui cablu defect sau izolat necorespunzător.”, este prezentarea succintă a nefericitului eveniment care i-a sensibilizat pe leii musceleni să se implice şi să-i construiască bătrânului o nouă locuinţă.

„O parte din suma de bani strânși în urma achiziționării biletelor de tombolă, donații și licitația de obiecte puse la dispoziție de membrii cluburilor, la cea de-a 14-a ediție a deja tradiționalului Bal de Cristal organizat de Clubul LIONS Câmpulung „Negru Vodă”& LEO (la această ediție ni s-au alăturat prietenii de la Club 41) la fiecare sfârșit de an în sala mare a Primăriei, a fost direcționată pentru reconstrucția și dotarea casei lui Nicolae Miloș.

Împreună dăruim mai mult!”, este precizarea făcută de conducerea clubului câmpulungean privind fondurile, suplimentate şi de unele donaţii, dar şi de foarte muncă voluntară.

*Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Pentru membrii Lions „NOI SERVIM” este mai mult decat un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.