„Legea 2 Mai” a trecut de Senat!

În prima zi a acestei săptămâni, Senatul României a adoptat, în calitate de prim for sesizat, „Legea 2 Mai” iniţiată de către Partidul Naţional Liberal.

Prezentă la dezbatere, ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că este o iniţiativă legislativă importantă care „ne asigură că toţi traficanţii de droguri de mare risc vor sta în închisoare, acolo unde le este locul”.

Prin acest proiect de lege este eliminată orice posibilitate a suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. Totodată, iniţiativa legislavită a liberalilor prevede şi creşterea pedepselor de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani.

Camera Deputaţilor este for decizional pe proiectul de lege.

„Senatul a adoptat azi (n.red. luni, 20.11.2023) “Legea 2 mai”, cu 90 de voturi PENTRU!

E o lege care ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul. Ce înseamnă droguri de mare risc: cocaină, heroină, ecstasy, fentanyl, oxicodonă.

Care sunt prevederile principale:

  • eliminăm posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, prevăzute de legea 143/2000.
  • creştem de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani pedepsele prevăzute de Legea nr. 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Mulțumesc tuturor colegilor senatori!”, a declarat ministra Justiţiei Alina Gorghiu.

În materialul video vă prezentăm intervenția ministrei Justiţiei Alina Gorghiu din plenul Senatului, din ziua de 20 noiembrie a.c., de la dezbaterea privind adoptarea Legii „2 Mai”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.