Miercuri, 15 iulie 2020, aleşii câmpulungenilor au aprobat tariful pentru testul RT-PCR SARS-CoV2. Test ce se poate efectua la cererea pacienţilor în cadrul Laboratorului Real Time PCR din incinta Centrului de Afaceri Câmpulung.

Solicitarea, pentru a fi stabilit preţul efectuării unui test COVID-19, la cerere, a venit din partea Spitalului Municipal Câmpulung, iar consilierii locali au fost de acord ca tariful unui test să fie de 200 lei.

Astfel că, începând cu zilele următoare, cel mai probabil în baza unor programări prealabile, numai pacienţii Spitalului Municipal Câmpulung îşi pot efectua, la cerere şi contra cost, testul pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus. Pentru că în toate documentele, prezentate consilierilor locali de juriştii Spitalului şi de juriştii Primăriei, dar şi în proiectul de hotărâre aprobat de aceştia, se arată negru pe alb că teste le pot efectua la cerere numai pacienţii. Astfel încât este interesant de văzut dacă oricine poate solicita un test pentru depistarea COVID-19, mai ales dacă nu are statutul de „pacient”. Mai precis dacă nu este internat în cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, unde la ora actuală sunt internaţi doar bolnavii COVID-19 cu comorbidităţi. Bolnavi pentru care testarea este gratuită. Sau, potrivit noii hotărâri a Consiliului Local, era gratuită doar dacă nu era la cererea pacientului.

De subliniat fiind că, în cadrul Laboratorului de la Câmpulung, pot să fie efectuate circa 90 de teste pe zi.

Din adresa Spitalului transmisă către Primărie, în atenţia Consiliului Local, reiese că „veniturile obţinute din aplicarea tarifului pentru test RT-PCR SARS-CoV2, efectuat la cererea pacienţilor, pe bază de chitanţă fiscală, constituie venit la bugetul Spitalului Municipal Câmpulung”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.