Deşi câmpulungenii par a nu avea nici o problemă vizavi de modul în care sunt cheltuiţi banii publici, la ora actuală există discuţii aprinse în cadrul Consiliului Local, unde aleşii municipali sau împărţit în două tabere. Culmea fiind că nu pe culori politice, ci pe principii şi idei.

Luni, 12 februarie 2018, a avut loc întâlnirea comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Câmpulung pe tema proiectului de buget, asta după ce la finele săptămânii trecute s-a ţinut dezbaterea publică, pentru care câmpulungenii nu au arătat interes, aşa cum nu au arătat interes nici o mare parte din directorii unităţilor şcolare şi nici majoritatea şefilor  instituţiilor din subordinea primăriei.

Discuţiile începute de puţinii consilieri locali prezenţi la dezbaterea publică au fost reluate la întâlnirea aleşilor locali de astăzi, lăsându-se cu semne de întrebare privind aprobarea bugetului local pe anul 2018 în şedinţa ce se aude că ar avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Voci din cadrul Consiliului Local ne-au dezvăluit că unul dintre cei mai verticali consilieri locali PSD, respectiv Nicolae Dumitrescu a fost ameninţat voalat cu excluderea din partid în cazul în care nu este de acord cu proiectul de buget în forma actuală şi mai pune multe semne de întrebare privind unele cheltuieli prevăzute a se face mai ales la capitolul „hârţogăraie”, adică studii de fezabilitate, documentaţii tehnice, etc..

Întrebat de redactorii noştri dacă este adevărat, consilierul social – democrat ne-a precizat cu privire la ameninţările cu excluderea că „Nu! Nu am fost ameninţat! Mi s-a atras atenţia că sunt ales consilier local pe lista PSD sugerând că pentru asta ar trebui să susţin necondiţionat bugetul!”.

Interesant este că, Nicolae Dumitrescu nu este singurul consilier PSD care a pus anumite întrebări pe tema proiectului de buget, ci mai există şi alte voci din partidul la putere ce îşi spun nemulţumirile „în barbă” şi numai pe la colţuri din teama de a nu ajunge pe lista neagră a superiorilor pe linie politică.

Cu alte cuvinte, tema că ar putea să fie daţi afară din PSD şi că astfel îşi pot pierde mandatul de consilieri locali i-a determinat pe cei mai mulţi aleşi să nu mai spună nimic, ci doar să execute ordinele interne.

Numai consilierul Nicolae Dumitrescu a avut curajul de a-şi exprima public nemulţumirile, fapt ce l-ar putea transforma în „oaia neagră” a problemelor din cadrul PSD Câmpulung (unde mai ieri se lăsa şi cu demisii), unde din ce în ce mai mulţi social – democraţi musceleni sunt nemulţumiţi de totala neimplicare a senatorului Gheorghe Marin în atragerea de noi membrii, în rezolvarea problemelor existente şi sprijinirea aleşilor în îndeplinirea promisiunilor electorale.  Fiecare ajungând să joace după cum doreşte şi în funcţie de interesele ce le urmăresc.

Liviu Ţâroiu devenind şi el un simplu jucător pe propriul teren, cu susţinere din partea echipei numai pe bază de presiune și ameninţare, ci nu pe bază de loialitate ori bună colaborare.

Problema primarului Liviu Țâroiu fiind aceea că în cazul în care un consilier PSD nu vine la ședința pentru votarea bugetului local 2018, iar liberalii se abțin ori se opun, proiectul nu trece.

Cu toate că Legea prevede ca votul “pentru” să fie dat de jumătate plus unul din consilierii locali în funcție, în cazul aprobării bugetului local. Ceea ce ridică alte semne de întrebare privind temerile Executivului din primăria Câmpulung cu privire la numărul voturilor, care nu stau nicidecum în absența unui singur ales local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.