Ca de obicei, în data de 9 iunie 2024, la Câmpulung a câştigat indiferenţa. Numărul câmpulungenilor care şi-au exprimat opţiunea prin vot fiind de 13.503. Un număr aproape egal cu cel din anul 2020, când la urne s-au prezentat 13.429 câmpulungeni, dintr-un total de 30.018 alegători pe listele electorale.

Şi acum, la fel ca în 2020, Elena Lasconi, care deşi a obţinut procentul propus (69,58%), nu se poate lăuda că a fost votată de majoritatea câmpulungenilor existenţi pe listele electorale, ci de doar 9203 alegători din totalul de 28.069 câmpulungeni cu drept de vot.

Deşi rezultatele alegerilor locale din 9 iunie sunt încă parţiale se ştiu câştigătorii, la fel cum se cunoaşte deja cum o să arate şi viitorul Consiliu Local al Municipiului Câmpulung: Alianţa Drepta Unită (ADU) – 11 consilieri locali, PSD – 5 consilieri locali, PNL – 2 consilieri locali şi AUR  – 1 consilier local.

Interesant este că, în pofida unei campanii electorale „agresive” din punct de vedere al prezenţei pe străzi, cu o echipă bine structurată şi bine organizată, PSD a reuşit doar să-şi menţină numărul de consilieri locali. Primii poziţionaţi în lista social – democraţilor câmpulungeni fiind: Georgel Mădulărea, Marinică Fologea, Bogdan David, Nicoleta Solomon și Ciprian Neculăescu.

Cu o nouă conducere, cu oameni noi din aproape toate categoriile sociale, cu specialişti pe diverse domenii şi cu un candidat considerat de foarte mulţi ca fiind favorit, nici PSD nu a reuşit să-i scoată la vot pe acei câmpulungeni care, într-un final, au lăsat indiferenţa să câştige alegerile.

Nici PNL, bubuit din toate direcţiile de Elena Laconi şi, mai apoi şi de echipa sa de campanie, nu a reuşit să se remarce decât printr-o campanie electorală decentă, bine structurată şi cu oameni noi, motivaţi în a se implica pentru a duce binele în Câmpulung.

Cu toate că este foarte probabil ca majoritatea celor ce apar în listele electorale, dincolo de procentul de 50%, să fie ori persoane plecate la muncă prin ţară sau în străinătate, ori persoane care şi-au încuiat locuinţele „de la oraş” pentru a locui în casa părintească de la ţară, ori pur şi simplu oameni ce-i lasă pe alţii să decidă soarta localităţii în care trăiesc.

Anormal este că, a trecut campania electorală, însă atacurile la principalii contracandidaţi ai Elenei Laconi continuă cu o înverşunare greu de înţeles. Chiar dacă primarul municipiului Câmpulung are alte preocupări de moment, precum ascensiunea politică la vârful USR şi mai apoi o eventuală candidatură la preşedinţie, oamenii din umbra sa nu mai au somn de grija opoziţiei şi încercă prin orice mijloace să-i tragă pe linie moartă pe liderii locali ai PSD şi PNL, Georgel Mădulărea şi Norris Măgeanu. De ce tot acest bâlci interminabil? Se teme Elena Lasconi de cei doi foşti contracandidaţi sau este doar răzbunare? Căci privind în ansamblu, primarul Elena Lasconi are de dus acum o luptă mult mai acerbă pentru a ajunge acolo unde şi-a dorit încă din 2020!

Este clar că bătălia pentru putere în Câmpulung va continua să fie una aprigă, iar rezultatele alegerilor locale din data de 9 iunie 2024 vor avea un impact semnificativ asupra evoluției politice și sociale a municipiului. Pentru ca lucrurile să se îndrepte spre normalitate este esențial ca locuitorii să fie implicați și să-și facă auzită vocea pentru a contribui la dezvoltarea comunității într-un mod pozitiv și constructiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.